Docent Peter vertelt waarom Python voor Data Science Advanced een training is die je echt wilt volgen

Python is een multifunctionele programmeertaal die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo ook voor data science. Naast de Python voor Data Science Fundamentals-training, kun je nu ook de advanced-versie volgen. Docent Peter Anema vertelt waarom deze nieuwe training zo waardevol is. 

Data science is hot; steeds organisaties gaan ermee aan de slag. Python is de meest gebruikte programmeertaal voor data science. En die taal krijg je goed onder de knie met een Python voor data science-training. Trainingen voor R worden tevens veel gevolgd. Python is net wat toegankelijker en makkelijker te leren. Waar we eerst enkel de Python voor Data Science Fundamentals-training gaven, kun je nu ook de advanced-training volgen!

Wat is het verschil tussen de advanced- en fundamentals-training?

Tijdens de Fundamentals-training ontwikkel je een stevige basis. Het is een introductie voor mensen die nog geen ervaring hebben met Python. Je kunt na de training direct aan de slag met het maken van data science analyses. Echter, als je precies wilt weten waar je nou exact mee bezig bent, dan is de advanced training een must. Daarin gaan we flink de diepte in. De training is dan ook bedoeld voor mensen die de basics van Python al kennen. Het grootste verschil is dat tijdens de advanced training de achterliggende statistiek en wiskunde aan bod komen. In de fundamentals-training leer je hoe je een algoritme toepast. Tijdens de advanced training leer je wat er nou precies gebeurt.

Wat kun je verder van de advanced-training verwachten? 

Je leert het beste door het te doen. Tijdens de training ben je dan ook de helft van de tijd bezig met een opdracht. We pakken bijvoorbeeld een dataset over specifieke leeftijdsgroepen van het CBS. Stap voor stap doorlopen we de verschillende elementen van data science. Van het selecteren en importeren van data tot het maken van grafieken en zorgvuldig trekken van conclusies. 

Je krijgt alle informatie over de achtergrond, de wiskunde en de statistiek van de programmeertaal. Je snapt straks niet alleen hoe je tot het gewenste resultaat komt, ook wordt je je echt bewust van wat je aan het doen bent, zodat je geen fouten maakt. Het ethische aspect van machine learning vervult namelijk een belangrijke rol. Het is een relatief nieuwe methodiek waar je veel mee kunt. Gebruik je het verkeerd? Dan kan het ontzettend mis gaan. Als je de algoritmes onwetend toepast, merk je het achteraf pas als de algoritmes een eigen leven gaan leiden. Zo kan er binnen een organisatie door verkeerde algoritmes bijvoorbeeld etnisch geprofileerd worden. Heel belangrijk dat je zulke fouten voorkomt.

Het is een les voor de toekomst: je moet alle belangrijke aspecten van machine learning in de peiling hebben om zorgeloos aan de slag te gaan. En dat leer je tijdens de Python voor Data Science Advanced-training.

Wil je meer weten?

Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bel naar 030 – 2 348 500, whatsapp naar 06 – 10 16 32 89 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant