Subsidie en belastingvoordeel

Ga jij een opleiding volgen via je werk of ben je zelf een werkgever die medewerkers wil opleiden? Voor veel opleidingen van Computrain gelden aantrekkelijke subsidieregelingen. Een opleiding volgen is dus voordeliger dan je denkt. Lees hieronder meer over de verschillende financiële voordelen.

Levenlanglerenkrediet
Je kunt sinds september 2017 voor erkende HBO Bachelor- en Masteropleidingen van Computrain (in samenwerking met Hogeschool NCOI) tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor iedereen tot 55 jaar heet het levenlanglerenkrediet. Lees hoe het werkt, wat de voorwaarden zijn en welke opleidingen in aanmerking komen voor het levenlanglerenkrediet.
 
Subsidieregeling scholingsvouchers
Een IT-opleiding op HBO-niveau volgen hoeft niet duur te zijn! Voor de HBO Bachelor Informatica (met of zonder specialisatie Security management, Functioneel beheer of Business intelligence) en voor vele HBO-programma’s krijg je per half jaar € 1.250 subsidie.
 
Subsidieregeling praktijkleren
De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming tot wel € 2.500 van de overheid in de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Onder andere de HBO Bacheloropleiding Informatica van Computrain (in samenwerking met Hogeschool NCOI) valt onder deze subsidieregeling.
 
Belastingvoordeel particulieren
Volg je een opleiding en betaal je deze zelf? Dan mag je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van jouw inkomstenbelasting.

Meer weten?
Heb je vragen over het levenlanglerenkrediet, de subsidies, het belastingvoordeel of ons opleidingsaanbod? Neem dan even contact op met onzeopleidingsadviseurs. Wij helpen je graag.

Gratis ontwikkeladvies 45+
Ben jij 45-plusser? En wil je de volgende stap in je loopbaan bepalen? Meld je dan aan voor een gratis persoonlijk ontwikkeladvies voor 45-plussers bij onze samenwerkingspartner Loopbaanadvies Centrum Nederland! Bekijk snel of jij aan de voorwaarden voldoet en schrijf je in.

Ik wil advies

Hulp nodig?

We helpen je graag vooruit. Neem voor al je vragen gerust contact met ons op. Of laat je gegevens achter, dan hoor je snel van ons.