Cursus SharePoint 2007-2010 Content Management: Fundamentals

Trainingsvorm

Klassikaal

Dit is een leervorm waarbij u tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna u deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.

Duur

Vakgebieden
Opleidingsvariant

Brochure downloadenDirect inschrijven

In deze training ligt de nadruk op de mogelijkheden van het beheren van Microsoft SharePoint 2007-2010. Fundamentele onderdelen als het beheren van documenten, sites en subsites komen aan bod. Maar ook het werken met lijsten, bibliotheken en de integratie met Microsoft Office wordt in deze praktijkgerichte training behandeld.

Microsoft Gold Learning Partner

Computrain bezit de officiële Microsoft Gold Learning Competency. Bij de grootste SharePoint-opleider van werkend Nederland bent u verzekerd van de beste SharePoint-training die er is.

Voor wie

Deze SharePoint-training is speciaal ontwikkeld voor contentbeheerders, redacteuren, communicatiemedewerkers en (directie)secretaresses met weinig of geen technische achtergrond, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de inhoud van een contentmanagementsysteem gebaseerd op SharePoint 2007 of 2010.

Voorkennis

Om deze training met succes te volgen moet u beschikken over basiskennis van Microsoft Office.

Aanpak van de training

In deze klassikale SharePoint-training krijgt u de kennis en vaardigheden aangereikt die nodig zijn om een SharePoint 2007- of 2010-omgeving te beheren op functioneel gebied.
Onderwerpen die worden behandeld, zijn onder andere:

 • het beheer van documenten;
 • het beheer van afbeeldingen;
 • werken met verschillende pagina's;
 • wiki's;
 • aankondigingen.

Technische aspecten komen in deze training niet aan bod.

Studiemateriaal

Tijdens de training wordt uitsluitend gebruikgemaakt van in eigen beheer ontwikkeld Nederlandstalig trainingsmateriaal. In het studiemateriaal worden zowel de Nederlandse als de Engelse termen die in de schermen gebruikt worden gehanteerd.
Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft en aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Officieel certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u van Computrain het certificaat 'SharePoint 2007-2010 Content Management Fundamentals'.

Duur

2 dagen. De trainingsdagen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Studieprogramma

Introductie SharePoint

 • Verschil Foundation en Server

Navigeren in SharePoint 2007 of 2010

 • Toplink en Snel starten, kruimelpad

Beheren van sites en subsites

 • Subsites, navigatie
 • Verwijderen van sites
 • Site-instellingen en site theme

Werken met lijsten

 • Filteren en sorteren van gegevens
 • Toepassen van InfoPath-formulieren

Werken met bibliotheken

 • De diverse soorten bibliotheken en hun specifieke eigenschappen

List- en library-instellingen

 • Versiebeheer, waarschuwingsacties

Ontwerpen van lists en libraries

 • Kolommen en weergaven

Integratie met Microsoft Office

 • Integratie met Microsoft Outlook
 • Integratie met Microsoft Excel

Startpagina

 • Gepersonaliseerde en gedeelde weergave
 • Webonderdelen (Web Parts)

Data en plaatsen

De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor SharePoint 2007-2010 Content Management Fundamentals gepland. Overweegt u deze training te volgen? U kunt dit kenbaar maken via onderstaand formulier of telefonisch via 030 - 234 8500.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Aanhef*:

Kosten

[code: C-PSP08]
Inschrijfgeld: € 25,-
Trainingskosten: € 795,-
Studiemateriaal: € 25,-
Certificaatkosten: € 25,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor de dagopleidingen van maandag tot en met vrijdag een arrangement à € 25,- per dag. Dit arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee, frisdrank, ijswater, versnaperingen en een lunch. Daarnaast brengen we per dag € 29,50 locatiekosten in rekening voor zaalhuur en gebruik van ICT-middelen. De locatie- en arrangementskosten worden direct aan u doorberekend. Als een opleiding of cursus wordt uitgevoerd door een van onze opleidingspartners kunnen de locatie- en arrangementskosten afwijken.

Btw

Op alle opleidingen en trainingen is 21% btw van toepassing. Uitzondering hierop vormen de opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen. Organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, kunnen het volledige aanbod op de website btw-vrij gefactureerd krijgen. In dit geval wordt een btw-correctie van 10% toegepast. Dit betekent dus een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader als u geen btw kunt terugvorderen. Op studiemateriaal, reprorechten en arrangementskosten wordt 6% btw in rekening gebracht. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.  Particulieren die de opleiding zelf betalen, worden voor alle opleidingen van btw vrijgesteld, zonder opslag. Dit geldt niet voor de trainingen.

Brochure aanvragenDirect inschrijven

Advies nodig

Onze adviseurs helpen u graag met
persoonlijk advies
030 234 85 00

Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur


Studiegids aanvragen

Vraag nu de nieuwe
Computrain studiegids aan.
Aanvragen