Bij Computrain is er altijd een aanpak die bij u past!

Computrain verzorgt trainingen in verschillende vormen, die aansluiten bij de leerbehoeften en leerstijl van uw medewerkers. Wat bedoelt Computrain daar eigenlijk mee?

Ieder mens leert op zijn eigen manier. Iedereen heeft een eigen leerstijl waar hij zich het prettigst bij voelt. Mensen leren het meest efficiënt door de leervorm te kiezen die het best past bij hun leerstijl, leerdoelen en leeromstandigheden. Computrain verzorgt trainingen in de volgende varianten:

Klassikaal

Dit is de leervorm waarbij u in een tot vijf aaneengesloten dagen bij Computrain zeer gedegen kennis van de behandelde onderwerpen opdoet. Binnen de training is de verhouding tussen theorie (trainer legt uit) en praktijk (zelf oefeningen maken achter de pc) ongeveer 50/50. Zo wordt een zo optimaal mogelijke verwerking van de leerstof bewerkstelligd. De doorlooptijd en data van een klassikale training staan vooraf vast.
Lees meer over de verschillende klassikale lesvormen.

Computrain Connected. Klassikaal trainen: altijd dichtbij!

Om een klassikale training bij te wonen moet u soms verder reizen dan u zou willen. Vanaf nu is dat bij Computrain verleden tijd. Bij ­Computrain is uw klassikale training altijd dichtbij! We bieden u namelijk een heel nieuw en uniek concept: Computrain Connected. Lees meer over Computrain Connected.

Expertisecentrum

In het expertisecentrum bestudeert u onder begeleiding van een docent zelfstandig de lesstof voor onder andere Windows Server 2012,Windows Server 2008, Windows 8, Windows 7, SQL Server 2005/2008 en Visual Studio. U werkt aan de hand van een studieplan en maakt u de stof eigen door middel van oefeningen. Met vragen kunt u terecht bij de gecertificeerde docent. Lees meer over het expertisecentrum.

Studiecentrum

In het studiecentrum bestudeert u onder begeleiding van een docent zelfstandig de lesstof voor onder andere Word, Excel, PowerPoint en Outlook. U werkt aan de hand van een trainingsplan en maakt u de stof eigen door middel van oefeningen. De instructie wordt via (Nederlandse en Engelstalige) geluidsfragmenten en een studieboek gegeven. Er is een gecertificeerde docent aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden. In het studiecentrum bepaalt u zelf het tempo van de onderwerpen. De lesstof in het  studiecentrum is flexibel in te delen naar uw leerbehoefte.

Bootcamp

Een bootcamp is een combinatie van zelfstudie onder begeleiding van een mentor en klassikaal leren. Voordat de klassikale training start, wordt van de deelnemer verwacht dat hij zich de stof via zelfstudie eigen maakt. In deze periode is een mentor beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en ontvangt de deelnemer een cd met oefenvragen. Na een readiness-test start het klassikale gedeelte van de bootcamps. De examens worden tijdens dit klassikale deel afgenomen. Met deze trainingsvorm bent u slechts een paar dagen afwezig van uw werkplek. Deze leervorm is dan ook zeer geschikt voor mensen die niet gemakkelijk meerdere dagen achtereen gemist kunnen worden. Lees meer over de Bootcamps van Computrain.

Certificeringsprogramma’s

Een certificering behalen voor bijvoorbeeld Windows Server 2008 of Visual Studio is een langer lopend en intensief traject, waarbij flexibiliteit nodig is. Deze flexibiliteit vindt u in een certificeringsprogramma: u koopt een bundel trainingen, inclusief examens, en kunt de planning en trainingsvorm (klassikaal of expertisecentrum) aanpassen aan uw eigen behoefte. Uiteraard tegen een aantrekkelijke prijs.
Lees meer over Certificeringsprogramma's.

MBO (MBO College van NCOI)

Computrain is onderdeel van NCOI Opleidingsgroep. De opleidingen op MBO-niveau worden verzorgd door het MBO College van NCOI. Het opleidingsprogramma omvat volledige MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4, maar ook kortere MBO-programma’s. U kunt met de MBO-opleidingen een unieke combinatie behalen van Crebo-erkende MBO-diploma’s en officiële certificeringen voor bijvoorbeeld Microsoft, Cisco, Linux, Novell en VMWare. Kortom, u slaat twee vliegen in één klap dankzij deze unieke aanpak van Computrain en het MBO College van NCOI. Afhankelijk van de studierichting heeft een MBO-opleiding een studieduur van tussen de 5 en 12 maanden. De studieprogramma’s van de MBO-opleidingen zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Omdat alle modules op elkaar zijn afgestemd, vormen ze gezamenlijk binnen het studieprogramma een samenhangend geheel. Na afronding van alle modules ontvangt u het door bedrijfsleven en overheid hooggewaardeerde MBO-diploma van het MBO College van NCOI.

HBO Bacheloropleiding (Hogeschool NCOI)

Een HBO Bacheloropleiding is een volledig HBO-programma van 4 jaar, waarbij u na een positieve afronding het officiële getuigschrift van Hogeschool NCOI ontvangt. U mag dan ook de titel Bachelor achter uw naam zetten. Naast de klassikale bijeenkomsten voltooit u ook een aantal praktijkopdrachten. Deze voert u uit op uw eigen werkplek of op een tijdelijke stageplek. U rondt de opleiding af met het schrijven van een scriptie.

HBO-programma

U kiest voor een HBO-programma om u te specialiseren of om u te verdiepen in een of meerdere kerntaken van uw (toekomstige) beroep. Een programma bestaat uit 1 tot 4 modules en duurt minimaal 3 maanden tot maximaal 1 jaar (afhankelijk van het aantal modules). Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werkt u aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kunt u versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.