Computrain heeft op de locatie Utrecht, Amsterdam en Rotterdam een speciaal ingerichte ruimte voor het afnemen van verschillende IT-examens. Dit betekent dat u examens van onder andere Microsoft, Novell, Cisco en Citrix kunt boeken. U bepaalt hiertoe zelf de werkdag en het tijdstip waarop u uw examen aflegt. Ook kiest u zelf het examencentrum.

Examens in de avond en op zaterdag

Met ingang van 6 januari biedt Computrain als enige IT-opleider in Nederland de mogelijkheid om ook in de avonduren examen te doen. Met een extra mogelijkheid in de avond kunt u nog flexibeler examen doen bij Computrain. De service begint in het examencentrum in Utrecht en wordt later uitgebreid naar de overige examencentra van Computrain.

Examen boeken

Afhankelijk van het examen kunt u dit boeken via Prometric, Pearson Vue op een van onze Computrain locaties. Klik op een vendor voor meer informatie.

Om een examen aan te aanvragen bij Computrain moet u de training bij Computrain gevolgd hebben. 

Adobe
Boeken van een Adobe-examen kan via www.vue.com/adobe/ . Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

ASL®-examen
Bij Computrain kunt u het ASL®-examen afleggen. Het examens vindt plaats op elke eerste vrijdag van de maand, op onze locatie in Utrecht. Kijk op ASL® Foundation examen voor meer informatie over het examen of klik hier om u aan te melden.

BiSL®-examen
Bij Computrain kunt u het BiSL®-examen afleggen. Het examens vindt plaats op elke eerste vrijdag van de maand, op onze locatie in Utrecht. Kijk op BiSL® Foundation examen voor meer informatie over het examen of klik hier om u aan te melden.

Cisco Systems
Boeken van een Cisco-examen kan via www.vue.com/cisco/ . Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

Citrix
Boeken van een Citrix-examen kan via www.vue.com/citrix/ . Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

CompTIA
Boeken van een CompTIA-examen kan via http://www.vue.com/comptia/. Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

EC-Council
Boeken van een EC-Council-examen kan via www.vue.com/eccouncil/ of www.prometric.com/EC-Council/ . Meer informatie over het aanvragen van een EC-Council-examen staat op https://cert.eccouncil.org/how-to-become-certified/how-to-apply-pre-requisites.

ITIL®-examens
Bij Computrain kunt u verschillende ITIL®-examens afleggen. De examens vinden plaats op elke eerste vrijdag van de maand, op onze locatie in Utrecht. Kijk op ITIL® Foundation examen of ITIL® Intermediate examens voor meer informatie over de examens.

Linux Professional Institute (LPI)
Boeken van een LPI-examen kan via www.vue.com/lpi/ .

Microsoft
Boeken van een Microsoft-examen kan via www.prometric.com/Microsoft/ . Bij de certificeringsprogramma’s en bootcamps zijn de examens inbegrepen. Het boeken van deze examens gaat via uw trajectbegeleider.

Microsoft Office Specialist (MOS)
Bij Computrain kunt u Microsoft Office Specialist (MOS)-examens uitvoeren. De examens zijn beschikbaar voor Office 2007, Office 2010 en Office 2013. Verschillende Office 2007- en Office 2010-examens zijn ook in het Nederlands beschikbaar. Voordat u een examen kunt boeken, dient u eerst te registreren bij Certiport. Klik hier voor het boeken van het examen.
Voor de Microsoft Office Specialist examens geldt een tarief van € 70,00 (excl. € 25,00 administratiekosten en BTW).

NetApp
Boeken van een NetApp-examen kan via www.prometric.com/NetApp/ .

Novell
Boeken van een Novell-examen kan via www.vue.com/novell/ . Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

Oracle
Boeken van een Oracle-examen kan via www.vue.com/oracle/ . Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

PRINCE2®
Bij Computrain kunt u verschillende PRINCE®-examens uitvoeren. Kijk op PRINCE2® Foundation Examen of PRINCE2® Practitioner Examen voor meer informatie over de examens.

RES Software
Boeken van een RES Software-examen kan via de site van Promentric.

Vmware
Boeken van een VMware-examen kan via www.vue.com/vmware/ . Indien u nog niet eerder bij Pearson Vue een examen geboekt hebt, dan dient u zich eerst te registreren.

Red Hat
Bij Computrain kunt u verschillende Red Hat examens uitvoeren. Klik hier voor het boeken van het examen.
 

Een examen verschuiven of annuleren

 • APMG:
  De mogelijkheid bestaat om zonder bijkomende kosten eenmalig de examendatum te veranderen, zolang dit minimaal 10 werkdagen voor de examendatum wordt aangevraagd;
  Indien de examendatum een tweede keer wordt veranderd, zullen administratiekosten ad EUR 80,- (incl. BTW) in rekening worden gebracht.
  Administratiekosten ad EUR 80,- (incl. BTW) zullen ook in rekening worden gebracht, indien u besluit de examendatum meer dan 10 werkdagen voor de examendatum te annuleren. In dit geval dient APMG-Benelux schriftelijk of per e-mail op de hoogte gesteld te worden.De kosten voor het examen zullen niet worden terugbetaald indien u het examen binnen 10 werkdagen voor de examendatum annuleert.
  De kosten voor het examen zullen niet worden terugbetaald indien u het examen binnen 10 werkdagen voor de examendatum verplaatst naar een andere datum. De kosten voor een nieuw examen zullen in rekening worden gebracht. Neem contact op met Computrain via telefoonnummer 030-2348500.
 • Certiport MOS:
  De mogelijkheid bestaat om zonder bijkomende kosten eenmalig de examendatum te veranderen, zolang  dit minimaal 5 werkdagen voor de examendatum word aangevraagd.
  Indien de examendatum een tweede keer wordt veranderd, zullen administratiekosten 25,- euro (excl. BTW) in rekening worden gebracht. Administratiekosten van 25,- euro (excl. BTW) zullen ook in rekening worden gebracht, indien u besluit de examendatum meer dan 5 werkdagen voor de examendatum te annuleren. De kosten voor het examen zullen niet worden terugbetaald indien u het examen binnen 5 werkdagen voor de examendatum annuleert. De kosten voor het examen zullen niet worden terugbetaald indien u het examen binnen 5 werkdagen voor de examendatum verplaatst naar een andere datum. 
 • Pearson VUE:
  Indien u uw definitieve examenboeking wilt wijzigen, dient u minimaal 48 uur voor aanvang van het examen contact op te nemen via telefoonnummer 0800-0235323 of via www.vue.nl onder het kopje ‘Test Taker Services’.
 • Prometric:
  Indien u uw definitieve examenboeking wilt wijzigen, dient u contact op te nemen met de examenorganisatie Prometric via telefoonnummer 0800-0227584 of via www.prometric.com onder het kopje "For Test Takers".
  Let op! Met ingang van 15 juli 2011 hanteert Microsoft een toeslag voor kandidaten die voor 14 dagen of minder voor de datum het examen willen verplaatsen geldt deze toeslag is € 24,-. Verschuiven of annuleren kan niet binnen 24 uur voor het examen. Zie voor veel gestelde vragen de f.a.q.-pagina van Prometric.