Computrain heeft als solide opleider alle denkbare kwaliteitserkenningen binnen het Nederlandse veld van IT-opleidingen en kwaliteit. Bovendien is Computrain onderdeel van NCOI Opleidingsgroep, de grootste opleidingsorganisatie van Nederland met alle kwaliteitskenmerken en -systemen die er in Nederland zijn. Hiermee volgt u bij Computrain gegarandeerd kwalitatief hoogstaande en erkende opleidingen en trainingen.

Accreditaties en samenwerking

Kwaliteit van onze trainingen is van groot belang. Computrain werkt daarom samen met de meest toonaangevende vendors in de IT-branche, zoals Microsoft, Adobe, Novell, Red Hat, Citrix, CompTIA, Cisco, VMware, NetApp, Prometric, Pearson VUE en Certiport. Ook werkt Computrain samen met Microsoft University van Microsoft Services, Microsoft TechNet en diverse gebruikersgroepen.

Computrain is:

 • Microsoft Gold Learning Partner
 • Adobe Authorized Training Centre (AATC)
 • Novell Platinum Partner
 • Citrix Authorized Learning Center (CALC)
 • Red Hat Certified Training Partner
 • Partner van XTG voor VMware
 • Partner van FastLane voor Cisco en NetApp
 • Prometric Authorized Test Center
 • VUE Authorized Testing Center
 • VUE Select Partner
 • Certiport Authorized Testing Center
 • CEDEO-erkend voor maatwerkopleidingen
 • CEDEO-erkend voor open bedrijfsopleidingen
 • Lid VOI: Vereniging van Opleidingsinstituten voor Informatica
 • Computrain is als erkend als Accredited Training Organisation (ATO) geaccrediteerd voor het verzorgen van ITIL®-trainingen
 • Computrain is als erkend als Accredited Training Organisation (ATO) geaccrediteerd voor het verzorgen van PRINCE2®-trainingen

Kwaliteit en kwaliteitsmeting

Voor het meten van de klanttevredenheid maakt Computrain gebruik van de online evaluatietool ‘Metrics that Matter’ en worden de bevindingen van deelnemers en opdrachtgevers tijdens de training geëvalueerd.

Microsoft Gold Learning Partner

Om erkend te worden als Microsoft Gold Learning Partner moet worden voldaan aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en kwantiteit. Microsoft stelt bijvoorbeeld als eis dat Computrain het meest complete aanbod van leertrajecten inzake Microsoft-technologieën aanbiedt, met het meest recente en door Microsoft goedgekeurde trainingsmateriaal (Microsoft Official Courseware, afgekort MOC). Uitsluitend een gedegen opgeleide Microsoft Certified Trainer mag de training verzorgen. De score van de klanttevredenheid die na afloop wordt gemeten, moet daarbij bovengemiddeld zijn.

Adobe Authorized Training Centre (AATC)

Wereldwijd is Adobe de op een na grootste softwareleverancier. Computrain verzorgt basis- en vervolgtrainingen voor programma’s als Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash en Dreamweaver. Al onze trainingen worden verzorgd door Adobe Certified Experts.

Platinum Training Partner van Novell

Computrain is Platinum Training Partner van Novell. U bent bij ons dan ook aan het juiste adres voor een praktijkgerichte Novell-training. Al onze Novell-trainers zijn gecertificeerd Novell Instructor en tijdens de training wordt het officiële Novell-trainingsmateriaal gebruikt. Het gedegen Novell-trainingsprogramma van Computrain kenmerkt zich door de combinatie van de persoonlijke begeleiding van de ervaren Novell-trainer en het leren toepassen van de theorie in de praktijk.

CompTIA

CompTIA (Computing Technology Industry Association) is opgericht met als doel leveranciersonafhankelijk de kennis van technici te toetsen. CompTIA heeft diverse certificeringen ontwikkeld, waaronder A+, Network+ en Security+. Computrain verzorgt voor al deze certificeringstrajecten de bijbehorende trainingen ter voorbereiding op de examens.

Citrix Authorized Learning Center (CALC)

Computrain is een van de meest vooraanstaande Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux. Computrain verzorgt het volledige Citrix-trainingsprogramma en complete certificeringstrajecten tot CCA, CCEA en CCIA.

Computrain is Red Hat Certified Training Partner

Door het officiële trainingspartnerschap kunt u ervan uitgaan dat de beste en meest ervaren Red Hat-trainers u op een gedegen en effectieve manier alle ins en outs van de Red Hat-software zullen bijbrengen. Hierbij gebruiken ze het meest up-to-date trainingsmateriaal en gaat u zelf aan de slag met praktische oefeningen.

Trade marks en Copyright

 • ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • BiSL® is a Registered Trade Mark of ASL BiSL Foundation
 • ASL® is a Registered Trade Mark of ASL BiSL Foundation
 • AXELOS® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • MSP® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • M_o_R® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • P3O® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • MoV® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • MoP® is a registered trade mark of AXELOS Limited
 • ISM ® is een product van Servitect

Computrain Testing Center

Voor de wereldwijd erkende ICT-examens kunt u terecht in de Testing Centers van Computrain. Deze zijn onder andere gevestigd in Utrecht en Amsterdam. Computrain is Prometric Testing Center, Pearson Vue Authorized Test Center (PVTC), VUE Select Partner, Novell Practicum Testing Provider en Certiport Authorized Testing Center. U kunt in onze Testing Centers terecht voor de officiële examens van onder andere: Microsoft (inclusief Microsoft Office Specialist), Oracle, IBM, Linux, Adobe en Novell.

CEDEO-erkenning

Computrain is CEDEO-erkend voor maatwerk- en open opleidingen. CEDEO is een gerenommeerde, onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoek doet onder studenten van opleidingen. Om deze in de opleidingsbranche hooggewaardeerde erkenning te krijgen dient ruim 80% van de studenten zeer tevreden te zijn over de opleiding. Slechts een aantal instituten heeft deze erkenning voor zowel de open opleidingen als de maatwerktrajecten. Computrain scoort een klanttevredenheid van 97,5% voor open opleidingen en 94% voor maatwerkopleidingen.

Computrain is oprichter van Leading Learning Partners Association

Met een aantal vooraanstaande IT-opleiders is Computrain de Leading Learning Partners Association (LLPA) gestart. Momenteel bestaat de LLPA uit 22 IT-opleiders uit heel Europa. De LLPA heeft als doel tot het compleetste cursusportfolio te komen voor de snel ontwikkelende ICT-sector door uitwisseling van kennis, specialisaties en resources. Aan het lidmaatschap van de LLPA zijn strenge eisen verbonden. Leden moeten in hun land de meest vooraanstaande IT-opleider zijn en beschikken over de hoogst haalbare vendor-competenties.

VOI-lid

Computrain is lid van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Informatica. VOI-leden zijn instituten die onafhankelijke en kwalitatief hoogwaardige trainingen en opleidingen verzorgen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Deze instituten leiden op tot erkende diploma’s en certificaten.

Onderdeel van NCOI Opleidingsgroep

Computrain maakt onderdeel uit van NCOI Opleidingsgroep. Hogeschool NCOI en MBO College NCOI zijn rechtspersonen bevoegd om in het kader van de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW) en de Wet educatie beroepsonderwijs (WEB) HBO Bachelor- en Masteropleidingen en MBO-opleidingen te verzorgen. Dit betekent dat NCOI officiële MBO-diploma's, HBO Bachelor- en Mastergetuigschriften mag uitgeven. De diploma’s en getuigschriften zijn bij wet gelijkgesteld aan die van andere reguliere onderwijsinstellingen. De Bachelor- en Mastergetuigschriften van Hogeschool NCOI geven recht op de internationaal erkende titels Bachelor en Master.

ISO 9001

NCOI Opleidingsgroep is ISO-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat alle processen aan kwaliteitstandaarden voldoen en uitstekend onder controle zijn. Als student kunt u ervan uitgaan dat NCOI Opleidingsgroep een betrouwbare opleider is, die waarmaakt wat hij belooft. Ieder jaar wordt een audit gedaan door een externe auditor en iedere twee jaar vindt een nieuwe certificering plaats.