Nieuws en Actualiteiten van Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Computrain, onze trainingen en evenementen.

Laat je cloud niet in rook opgaan

Hoe houd je grip op je cloud? Een belangrijke vraag, vindt ook Tom Soderstrom, de chief technology officer van Nasa's Jet Propulsion Laboratory. Op The Enterprise Project, een website voor CIO’s, geeft hij een praktisch antwoord: richt een regieorgaan op van belanghebbenden uit de hele organisatie en laat die mensen met elkaar de toepassing van cloud computing intern monitoren en regelen. Bij het Jet Propulsion Laboratory heet zo’n orgaan de computing commodity board.
Lees meer

Thema's: Alle berichten

CBS: Aantal banen in de ICT neemt toe

Het aantal banen in de ICT is in het vierde kwartaal van 2014 toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. Ook boekten ICT-bedrijven in deze periode betere resultaten.
Dit blijkt uit een berekening van de eerste beschikbare economische groeicijfers van het CBS.

Lees meer

Thema's: Software Development, Netwerk- en Systeembeheer, Microsoft Office, Pc- en Internetgebruik, Adobe CS, Project- en Procesmanagement, Security Management, Cloud Computing en Virtualisatie, Computrain, Microsoft Windows Client, Application Development

Nederlandse IT-organisaties hebben vaker moeite applicaties op tijd op te leveren

Het overgrote deel (82 procent) van de IT-organisaties loopt achter op zijn applicatieontwikkelprojecten en drie kwart weet zelfs jaar na jaar de ‘application delivery gap’ niet te overbruggen. Dit blijkt uit onderzoek van Mendix onder 470 IT- en businessprofessionals in Europa en Noord-Amerika. Daarnaast laat het onderzoek zien dat bijna 75 procent de applicatieontwikkeltrajecten niet altijd succesvol weet af te ronden. 

Lees meer

Thema's: Application Development

Strenger toezicht op privacy bij big data

Nadat onder meer Facebook en Google op de vingers werden getikt voor het schenden van privacy-voorwaarden, gaat het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) strenger toezien of er bij de analyse van grote databestanden wel wordt voldaan aan wet- en regelgeving rondom privacy. Het CBP gaat hiervoor in 2015 onder andere controleren of bedrijven op de juiste wijze toestemming vragen voor het gebruik van gegevens. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Privacybeleid Nederlandse organisaties zorgwekkend

Eind dit jaar buigt het Europees parlement zich over een ontwerp voor een Europese privacyverordening. Als deze verordening erdoorheen komt, krijgt iedereen het ‘recht om vergeten te worden’, moeten organisaties ervoor zorgen dat persoonsgegevens worden beschermd en krijgen toezichthouders meer middelen om naleving af te dwingen.

Lees meer

Thema's: Security Management

Windows 7 daalt in populariteit

Statcounter Global Stats en Netmarketshare meten de populariteit van pc-besturingssystemen. Doordat zij op verschillende manieren meten, lopen hun resultaten doorgaans ietwat uiteen. Nu komen zij echter met cijfers die aantonen dat Windows 7 zijn ‘beste tijd’ heeft gehad. De piek lag vorig jaar november op 55,75 procent en sindsdien is dit aantal gedaald met tienden van de procentpunten. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Toename freelance opdrachten voor ICT’ers

Uit de Freelance Markt Index (FMI) blijkt dat in veel branches de markt voor freelancers en kleine zelfstandigen verder aantrekt. In 2014 nam het totaal aantal opdrachten met ruim 12% toe, zo blijkt uit cijfers van onder andere het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit kwam vooral door de groeiende vraag naar zelfstandige ICT-specialisten. Er wordt verwacht dat deze groei van freelance opdrachten ook in 2015 doorzet. Lees meer

Thema's: Software Development, Netwerk- en Systeembeheer

U heeft 40 procent meer opleidingsbudget door Sectorplan ICT!

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) heeft tot doel de employability van de sector en de werknemers in de IT-sector te verbeteren en daarmee de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. CA-ICT doet dit door het stimuleren van werkgelegenheidsprojecten, bedrijfsopleidingen, omscholing en herplaatsing. Financiering gebeurt door middel van subsidies en vanuit eigen middelen. CA-ICT heeft namens de sociale partners een sectorplan ingediend, dat is goedgekeurd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 
Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Computrain

Red Hat Enterprise Linux OpenStack 5, het betrouwbare cloudplatform

Overstappen naar een veilige publieke of private OpenStack cloud is alleen mogelijk door een succesvolle implementatie van het onderliggende Linux-platform. Als uw organisatie overweegt een OpenStack cloud te bouwen, dient u zich dus niet alleen te verdiepen in welke OpenStack-oplossing u kiest, maar ook in de vraag op welk Linux-platform dit zou moeten worden gebaseerd.

Lees meer

Thema's: Netwerk- en Systeembeheer, Cloud Computing en Virtualisatie

Gratis Azure Technical Bootcamps voor werknemers van Microsoft Partners

Samen met Microsoft organiseert Computrain de komende maanden Azure Technical Bootcamps. Deze bootcamps zijn speciaal bedoeld voor medewerkers van Microsoft Partners en worden u kosteloos aangeboden. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >