Nieuws en Actualiteiten van Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Computrain, onze trainingen en evenementen.

SQL Server 2014 een revolutionaire release

We kunnen SQL Server 2014 gerust een revolutionaire release noemen van het bekende dataplatform van Microsoft. Als we de release moeten samenvatten in één nieuwe toepassing, dan is het wel In-Memory OLTP. Een compleet nieuwe engine, volledig geïntegreerd met de oude! We doen deze release echter tekort als we alleen In-Memory OLTP noemen. Er is veel nieuws dat de moeite waard is in deze release van SQL Server. Vandaar hier onze top 8 van favoriete nieuwe features van SQL Server 2014. In de SQL Server 2014-cursussen van Computrain kunt u alles leren over de nieuwe features. 

Lees meer

Thema's: Netwerk- en Systeembeheer, Computrain

Grote vraag naar ICT-professionals

Het aantal vacatures voor ICT-professionals is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen met bijna 12%. Er is met name veel vraag naar developers: in 41,4% van het totale aantal vacatures van januari tot en met april 2014 wordt om een developer gevraagd. Dit blijkt uit cijfers van detacheringsbureau Yacht. Computrain ziet dit ook terug  in het aantal aanvragen dat binnenkomt met betrekking tot ontwikkeltrajecten voor softwareontwikkelaars. 
Lees meer

Thema's: Software Development

Komt u ook naar Dutch Open Hackathon op 20 en 21 september?

Op 20 en 21 september wordt in Amsterdam de Dutch Open Hackathon georganiseerd door Open State Foundation. 

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen

U heeft 40 procent meer opleidingsbudget door Sectorplan ICT!

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) heeft tot doel de employability van de sector en de werknemers in de IT-sector te verbeteren en daarmee de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. CA-ICT doet dit door het stimuleren van werkgelegenheidsprojecten, bedrijfsopleidingen, omscholing en herplaatsing. Financiering gebeurt door middel van subsidies en vanuit eigen middelen. CA-ICT heeft namens de sociale partners een sectorplan ingediend, dat is goedgekeurd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 
Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Computrain

Microsoft Partners centraal in Cloudstrategie

Met meer dan 16.000 deelnemers begon op 13 juli in Washington DC de Worldwide Partner Conference 2014. Computrain was hierbij aanwezig. Phil Sorgen, Corporate Vice President van de Worldwide Partner Group, benadrukte in zijn toespraak de strategie van "Mobile First, Cloud First" en plaatste de partners centraal in de Cloudstrategie. 

Lees meer

Thema's: Computrain

Door het ontwikkelen van de juiste competenties vooruit in IT

De visie van Leo Demont, directeur van Computrain
 
Computrain, een vertrouwde en bekende naam, nu met een nieuwe uitstraling en een hernieuwde visie. Deze visie is grotendeels vormgegeven door Leo Demont, die sinds 1 januari 2014 directeur is bij Computrain. 

Lees meer

Thema's: Computrain

Computrain verandert mee

Drie decennia geleden is Computrain opgericht in een wereld die er compleet anders uitzag. Inmiddels is de manier waarop we met elkaar communiceren, werken en leven drastisch en onomkeerbaar veranderd. Toch is er wat ons betreft één ding ongewijzigd gebleven: de potentiële kracht die ontstaat wanneer IT écht wordt afgestemd op mensen en omgekeerd. Het optimaal benutten van deze kracht was en is vandaag de dag nog steeds de reden van ons bestaan. Alles draait daarbij om het ontwikkelen van de juiste IT-gerelateerde competenties (kennis, vaardigheden en gedrag) bij de juiste mensen, met als doel de performance van deze mensen en van de organisaties waarbinnen zij werken blijvend te optimaliseren. 

Lees meer

Thema's: Computrain

Grote stijging PSIRT-meldingen in 2013

In 2013 was er in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa een relatief grote stijging te zien van het aantal PSIRT-meldingen (Product Security Incident Response Team), terwijl het aantal meldingen in Australië en de MEA-regio stabiel bleef. Dit blijkt uit de data die Dimension Data in 2013 heeft verzameld voor zijn jaarlijkse Network Barometer Report, een grootschalig onderzoek naar netwerkdevices waar 32 landen bij betrokken zijn.

Lees meer

Thema's: Computrain

Het Nieuwe Werken: niet voor iedereen

Niet iedereen zit op Het Nieuwe Werken (HNW), ook wel plaats- en tijdonafhankelijk werken, te wachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO en Profile Dynamics onder 1691 werknemers.

Lees meer

Thema's: Pc- en Internetgebruik

Computrain verkozen als nummer 2 in MT Digital 100

Elk jaar doet Management Team grootschalig onderzoek naar de beste ICT-dienstverleners van Nederland. In de speciale uitgave Digital 100, voorheen MT ICT, publiceert het blad de top 10-dienstverleners in 10 categorieën van digitale dienstverlening. Aan het onderzoek doen uitsluitende leidinggevenden mee die beslissend zijn op ICT-gebied. Ze krijgen per categorie de vraag voorgelegd welke dienstverleners ze zouden willen aanbevelen. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9  >