Nieuws en Actualiteiten van Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Computrain, onze trainingen en evenementen.

Microsoft: Ondersteuning Windows Server 2003 stopt per 14 juli 2015

Vanaf 14 juli komen er geen nieuwe updates en patches meer voor Windows Server 2003 en Windows Server 2003 R2. Dit meldt Microsoft in een persbericht. Datacenters die nog op een van deze besturingssystemen draaien, voldoen vanaf deze datum mogelijk niet meer aan de standaarden.

Lees meer

Thema's: MS Server

Nederland kiest (eindelijk) voor de cloud

De cloud is nog altijd in opkomst. In Europa heeft inmiddels zo'n 50% van de bedrijven zijn IT-infrastructuur ondergebracht in de cloud. Nederland loopt dus met zijn 40% cloudadoptie behoorlijk achter bij de rest van Europa, maar is bezig met een flinke inhaalslag.
Lees meer

Thema's: Architectuur en Cloud

Stijgende vraag naar big data-professionals

Met de groei van het internet, neemt ook de hoeveelheid data exponentieel toe. Big data-professionals analyseren deze data op zoek naar informatie die voor hun organisatie van belang is. Het is dus niet verbazingwekkend dat zij gewild zijn. Uit onderzoek van TEKsystems onder 200 IT-managers blijkt echter dat het niet eenvoudig is om big data-personeel te vinden, terwijl 44 procent van hen aangeeft wel meer big data-personeel te willen.

Lees meer

Thema's: Business Intelligence

TechDays 2015: Computrain zoekt de beste IT-Pro en beste Developer!

De zeventiende editie van het Microsoft-evenement TechDays gaat over vernieuwing, verandering en verwondering. Met het thema ‘Breaking New Ground’, dat geheel in festivalsfeer wordt gepresenteerd, staat dit grootste IT-evenement van Nederland op 28 en 29 mei in het World Forum Theater in Den Haag. Computrain is ook dit jaar weer aanwezig en gaat tijdens de LLPA Battle for Ignite op zoek naar de beste IT-Pro en beste Developer van Europa! Verder neemt Microsoft Azure-expert Bert Wolters u mee op ontdekkingsreis door Azure.

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Computrain

Buitenlandse investeerders zorgen voor groei ICT-banen

Met stip op nummer 1 op lijst branches met de sterkste banengroei door buitenlandse investeringen: de ICT-branche, met niet minder dan 1560 nieuwe arbeidsplaatsen in 2014. Op de kop gevolgd door de branches life sciences en gezondheid (1107 banen) en de chemische industrie (876 banen). Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

Lees meer

Thema's: Computrain

Laat je cloud niet in rook opgaan

Hoe houd je grip op je cloud? Een belangrijke vraag, vindt ook Tom Soderstrom, de chief technology officer van Nasa's Jet Propulsion Laboratory. Op The Enterprise Project, een website voor CIO’s, geeft hij een praktisch antwoord: richt een regieorgaan op van belanghebbenden uit de hele organisatie en laat die mensen met elkaar de toepassing van cloud computing intern monitoren en regelen. Bij het Jet Propulsion Laboratory heet zo’n orgaan de computing commodity board.

Lees meer

Thema's: Cloud Computing en Virtualisatie

CBS: Aantal banen in de ICT neemt toe

Het aantal banen in de ICT is in het vierde kwartaal van 2014 toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. Ook boekten ICT-bedrijven in deze periode betere resultaten.
Dit blijkt uit een berekening van de eerste beschikbare economische groeicijfers van het CBS.

Lees meer

Thema's: Software Development, Netwerk- en Systeembeheer, Microsoft Office, Pc- en Internetgebruik, Adobe CS, Project- en Procesmanagement, Security Management, Cloud Computing en Virtualisatie, Computrain, Microsoft Windows Client, Application Development

Nederlandse IT-organisaties hebben vaker moeite applicaties op tijd op te leveren

Het overgrote deel (82 procent) van de IT-organisaties loopt achter op zijn applicatieontwikkelprojecten en drie kwart weet zelfs jaar na jaar de ‘application delivery gap’ niet te overbruggen. Dit blijkt uit onderzoek van Mendix onder 470 IT- en businessprofessionals in Europa en Noord-Amerika. Daarnaast laat het onderzoek zien dat bijna 75 procent de applicatieontwikkeltrajecten niet altijd succesvol weet af te ronden. 

Lees meer

Thema's: Application Development

Strenger toezicht op privacy bij big data

Nadat onder meer Facebook en Google op de vingers werden getikt voor het schenden van privacy-voorwaarden, gaat het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) strenger toezien of er bij de analyse van grote databestanden wel wordt voldaan aan wet- en regelgeving rondom privacy. Het CBP gaat hiervoor in 2015 onder andere controleren of bedrijven op de juiste wijze toestemming vragen voor het gebruik van gegevens. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Privacybeleid Nederlandse organisaties zorgwekkend

Eind dit jaar buigt het Europees parlement zich over een ontwerp voor een Europese privacyverordening. Als deze verordening erdoorheen komt, krijgt iedereen het ‘recht om vergeten te worden’, moeten organisaties ervoor zorgen dat persoonsgegevens worden beschermd en krijgen toezichthouders meer middelen om naleving af te dwingen.

Lees meer

Thema's: Security Management

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >