Nieuws en actualiteiten van Computrain

Computrain volgt de ontwikkelingen binnen de IT en dan vooral op het gebied van gebruik, beheer, development en Business IT op de voet. Het nieuws dat wij op deze pagina voor u verzamelen delen wij graag met u via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Wilt u het laatste nieuws binnen uw vakgebied ook graag per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Paul Hooijenga en Slavko Kukrika winnen finale LLPA Battle

Paul Hooijenga van Sanoma heeft vorige week tijdens de internationale finale van LLPA for Ignite de hoofdprijs gewonnen in de categorie Developer. In de andere categorie, IT Pro, was Slavko Kukrika uit Slovenië opnieuw de beste

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Computrain

“Computrain biedt een compleet Oracle-pakket.”

Drie jonge IT’ers zijn via een traineeship van Ajilon Young Professionals aan de slag gegaan bij een van de ministeries. Ze beschikten al over de juiste competenties, maar hadden nog niet de vereiste opleiding gevolgd. Daarin voorziet een Oracle-traject van Computrain. Het drietal volgt ter plekke e-learninglessen en doet zo de benodigde kennis op.

Lees meer

Thema's: Update

DE VISIE VAN...

Computrain werkt samen met alle belangrijke vendoren in Nederland. Hierdoor zijn onze  trainingen altijd up-to-date. Hoe kijken onze partners naar actuele thema’s in IT? In deze editie komt Wim de Haas van Oracle aan het woord.

Lees meer

Thema's: Update

Belang van secure programming neemt toe

Mede door de toenemende digitalisering neemt de impact van een applicatie die kwetsbaar is, en
daardoor gehackt wordt, exponentieel toe. Organisaties worden zich bewuster van deze gevaren en nemen maatregelen. Secure programming levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit, robuustheid en veiligheid van een applicatie. Door de principes toe te passen worden de belangen van de organisatie én van haar klanten beschermd. Lees meer

Thema's: Update

Bedrijven moeten eerst hun kroonjuwelen beveiligen

In het bedrijfsleven liggen veel IT-bedreigingen op de loer. Genoeg reden voor bezorgdheid. Immers, IT-systemen worden steeds belangrijker en daarmee neemt ook de afhankelijkheid daarvan toe. Hoe kunnen bedrijven zich het beste tegen de risico’s wapenen? Martin Vliem, Security Officer van Microsoft Nederland, geeft concrete adviezen om hen op het juiste spoor te zetten.

Lees meer

Thema's: Update

Expert Paula Januszkiewicz over ransomware

Hi security passionate! Ontwikkelaars van ransomware zijn niet op je gegevens uit. Ze zijn voornamelijk begaan met hun eigen portemonnee. Doorgaans proberen ze het voor jou onmogelijk te maken om je eigen gegevens te gebruiken en tegelijkertijd bieden ze je de mogelijkheid om, tegen betaling, het probleem op te lossen. En zolang mensen betalen, zullen er ook mensen zijn die jouw gegevens versleutelen en vriendelijk om geld vragen.

Lees meer

Thema's: Update

Een vastberaden hacker komt heel ver

Wees bewust, verdiep je in de risico’s en neem maatregelen. Dat drukt Rob Ziere, specialist en kerndocent security van Computrain, de consument op het hart om internetcriminelen te weren. De digitale deur staat te vaak nog wijd open. Ziere belicht in dit artikel de gevaren en geeft tips om schade te voorkomen.

Lees meer

Thema's: Update

De waarde van security-certificeringen

IT-professionals die in het vakgebied security werken moeten hun kennis en ervaring kunnen aantonen. Dat is beslist gunstig voor hun carrière. Maar dat niet alleen. Willen ze als consultant in aanmerking komen voor opdrachten, dan zullen ze in veel gevallen aan specifieke certificeringen moeten voldoen.

Lees meer

Thema's: Update

Upgraden naar Windows Server 2016

Heeft u al ervaring met Windows Server 2012, maar wilt u upgraden naar Windows Server 2016? Dan is de training Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016 (MOC20743) ideaal om uw kennis up-to-date te brengen en de nieuwe functies en functionaliteiten van Windows Server 2016 te leren.

Lees meer

Thema's: Update

Robbie Lange en Paul Hooijenga winnen voorrondes LLPA Battle

Robbie Lange (TenneT TSO) en Paul Hooijenga (Sanoma) zijn de winnaars van de Nederlandse voorrondes van de LLPA Battle. Lange werd beste IT Pro, Hooijenga beste Developer.

Lees meer

Thema's: Update

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 
Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.