Nieuws en Actualiteiten van Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Computrain, onze trainingen en evenementen.

Win een gratis Citrix-training en examenvoucher bij Computrain!

Wilt u kans maken op een Citrix-training naar keuze? Meld u dan nog voor 31 oktober 2014 aan!
In samenwerking met Citrix verloot Computrain een volledig gratis Citrix-training plus een gratis examenvoucher. Het enige dat u dus hoeft te doen, is aanmelden*.
Lees meer

Thema's: Alle berichten

Ondersteuning Windows Server 2003 stopt na 14 juli 2015

Microsoft stopt na 14 juli 2015 met het uitbrengen van patches voor Windows Server 2003. Ook al lijkt deze datum nog ver weg, bedrijven doen er goed aan te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.

Lees meer

Thema's: Netwerk- en Systeembeheer, Computrain

Computrain wint prestigieuze LLPA-award!

Van 18 tot en met 20 september vond in Dubrovnik in Kroatië de jaarlijkse conferentie plaats van de LLPA, de Leading Learning Partners Association. Deze organisatie wordt gevormd door de belangrijkste IT-opleiders uit 25 landen in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). De LLPA  is daarmee het grootste samenwerkingsnetwerk van opleiders die zich bezighouden met de kennis en vaardigheden voor IT-experts en andere partijen voor wie IT een cruciale rol speelt. Op de conferentie waren Microsoft, Oracle en ITpreneurs aanwezig, die belangrijke samenwerkingspartners zijn voor de LLPA en die opleiden en certificeren hoog in het vaandel hebben staan.

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen

U heeft 40 procent meer opleidingsbudget door Sectorplan ICT!

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) heeft tot doel de employability van de sector en de werknemers in de IT-sector te verbeteren en daarmee de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. CA-ICT doet dit door het stimuleren van werkgelegenheidsprojecten, bedrijfsopleidingen, omscholing en herplaatsing. Financiering gebeurt door middel van subsidies en vanuit eigen middelen. CA-ICT heeft namens de sociale partners een sectorplan ingediend, dat is goedgekeurd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 
Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Computrain

Microsoft kondigt electives aan voor MCSA Windows Server 2012 en MCSA SQL Server 2012

Op 15 september 2014 heeft Microsoft Learning electives geïntroduceerd voor de Windows Server 2012 en SQL Server 2012 MCSA certificeringen. Deze electives geven meer flexibiliteit in de keuze van het juiste certificeringspad voor u en uw organisatie. In elk certificeringstraject zullen twee examens verplicht blijven. Als derde examen kunt u kiezen voor één van de vier beschikbare examens.

Lees meer

Thema's: Netwerk- en Systeembeheer

TechEd: Microsoft-trends die de IT-business vormgeven

Van 28 tot en met 31 oktober vindt in Barcelona het Microsoft-event TechEd Europe 2014 plaats. TechEd is een jaarlijks terugkerend event voor Microsoft Professionals en Developers. De vierdaagse conferentie omvat presentaties, whiteboard-sessies en skills labs, die stuk voor stuk betrekking hebben op de actuele stand van zaken en trends die in de toekomst een rol zullen gaan spelen voor uzelf en uw organisatie. 

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen

Kennis van cyber security laat nog te wensen over

Cybercriminaliteit richt jaarlijks naar schatting voor enkele honderden miljoenen tot enkele miljarden euro’s aan schade aan. Maar hoewel klanten van ICT-bedrijven cyber security een belangrijk onderwerp vinden, hebben zij nog onvoldoende kennis van zaken en zijn ze nog lang niet allemaal bereid in security te investeren. Dit blijkt uit een onderzoek van branchevereniging Nederland ICT onder haar leden. De resultaten zijn aangeboden aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en zullen ook worden meegenomen in gesprekken met de overheid. 

Lees meer

Thema's: Security Management, Computrain

SQL Server 2014 een revolutionaire release

We kunnen SQL Server 2014 gerust een revolutionaire release noemen van het bekende dataplatform van Microsoft. Als we de release moeten samenvatten in één nieuwe toepassing, dan is het wel In-Memory OLTP. Een compleet nieuwe engine, volledig geïntegreerd met de oude! We doen deze release echter tekort als we alleen In-Memory OLTP noemen. Er is veel nieuws dat de moeite waard is in deze release van SQL Server. Vandaar hier onze top 8 van favoriete nieuwe features van SQL Server 2014. In de SQL Server 2014-cursussen van Computrain kunt u alles leren over de nieuwe features. 

Lees meer

Thema's: Netwerk- en Systeembeheer, Computrain

Grote vraag naar ICT-professionals

Het aantal vacatures voor ICT-professionals is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen met bijna 12%. Er is met name veel vraag naar developers: in 41,4% van het totale aantal vacatures van januari tot en met april 2014 wordt om een developer gevraagd. Dit blijkt uit cijfers van detacheringsbureau Yacht. Computrain ziet dit ook terug  in het aantal aanvragen dat binnenkomt met betrekking tot ontwikkeltrajecten voor softwareontwikkelaars. 
Lees meer

Thema's: Software Development

Komt u ook naar Dutch Open Hackathon op 20 en 21 september?

Op 20 en 21 september wordt in Amsterdam de Dutch Open Hackathon georganiseerd door Open State Foundation. 

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9  >