Training Data Protection Officer CIPP/E

Leer meer dan theorie, haal meer dan het examen: leer CIPP/E toe te passen
Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

2 dagen

Vakgebieden:

Security Management

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Velen zien CIPP/E als een theoretische exercitie, maar de kracht zit hem juist in het leren hoe u deze theorie toepast in de praktijk. Dat is het uitgangspunt van deze training die we samen met Tulser Privacy Factory hebben opgezet. Het is een combinatie van zelfstudie en 2 klassikale bijeenkomsten met een aanwezige DPO-expert. Een goede keus voor toekomstige DPO’ers en functionarissen gegevensbescherming (FG).

Voor wie

Deze training is bedoeld voor Data Protection Officers (DPO), functionarissen gegevenbescherming (FG), informatiemanagers, compliancemanagers, humanresourcemanagers en iedereen die persoonlijke data gebruikt, verwerkt en beheert.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Examen

U krijgt een voucher voor het CIPP/E-examen, inclusief het verplichte jaar lidmaatschap van het IAPP (The International Association of Privacy Professionals); zonder lidmaatschap kunt u namelijk geen CIPP/E-examen doen!

Het CIPP/E-examen wordt bij een van de Kryterion testcenters in Nederland afgenomen. Het Engelstalige examen bestaat uit 90 meerkeuzevragen en duurt 150 minuten.

Aanpak van de training

De aanpak van deze training is erop gericht dat u niet ‘alleen’ de theorie van CIPP/E kent, maar dat u deze ook weet toe te passen. De training is met het oog daarop verdeeld in de volgende onderdelen.

De training bereidt u stapsgewijs goed voor op het certificaat CIPP/E. Met de keuze voor Computrain heeft u niet alleen een internationaal erkend certificaat als resultaat, maar vooral ook praktisch bruikbare aanwijzingen waar u in uw eigen praktijk meteen iets aan heeft.

Inhoud

Inhoud

 • Data Protection Laws
 • Personal Data
 • Controllers and Processors
 • Processing Personal Data
 • Information Provision
 • Data Subjects’ Rights
 • Security of Processing
 • Accountability
 • International Data Transfers
 • Supervisions and Enforcement
 • Compliance
 • Voorbereiding examen

Kick-off (online)

Hierin worden de doelen en de opzet van de training aan de deelnemers uitgelegd.

Zelfstudie (online)

Deelnemers gaan eerst zelf 6 weken aan de slag met de theorie m.b.v. de Memory Trainer van de Tulser Privacy Factory. Tijdens de zelfstudie heeft u continu de beschikking tot een DPO-expert.

Behandelen praktijkcases (klassikaal)

Op deze dag beschikken de deelnemers over voldoende theoretische kennis om de praktijkcases met elkaar en de docent te behandelen. De theorie wordt in praktijkcases toegepast.

Voorbereiding examen (klassikaal)

2 weken na het behandelen van de cases, volgt de tweede klassikale dag. De deelnemers doen een compleet schriftelijk proefexamen. Na het proefexamen worden de vragen en antwoorden met de trainer doorgesproken.

Planning

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Training Data Protection Officer CIPP/E

Woensdag 21 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 1.136,-
Trainingsmateriaal € 200,-
Examenkosten € 750,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.195,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Training Data Protection Officer CIPP/E

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

2 dagen

Vakgebieden:

Security Management

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven

Advies nodig?

Vraag nu gratis UPDATE aan

Ik wil UPDATE aanvragen
Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.