Training Agile Projectmanagement en Team Skills

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

4 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u op effectieve wijze zelfsturende projectteams begeleiden en de onderlinge samenwerking optimaliseren? De scrummethode is een effectieve manier van projecten uitvoeren waarbij het team zelf verantwoordelijk is voor het resultaat van het project. Dit vraagt wel veel van uw communicatieve en sociale vaardigheden. Met deze training leert u hoe u deze vaardigheden kunt versterken. Met behulp van de scrummethode wordt het werken met agile projecten makkelijker en succesvoller.

Voor wie

U bent werkzaam in de IT en u wilt uw kennis van en vaardigheden in projectmanagement in een IT-context ontwikkelen. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Affiniteit met de agile scrumwerkmethode is een pre en enige ervaring met projectmanagement op het niveau van PRINCE2® Practitioner is gewenst.

Aanpak van de training

In dit boeiende programma verdiept u zich in de kern van agile werken en leert u dit met succes toepassen in de praktijk. U krijgt zicht op agile planning en control en leert daarbij prioriteiten stellen en timeboxen. Daarnaast ontwikkelt u een persoonlijke scrumrol en gaat u aan de slag met de communicatieve vaardigheden die u nodig heeft binnen een scrumteam.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er met diverse werkvormen gewerkt. U oefent praktijksituaties aan de hand van cases en rollenspelen, die op individueel niveau kritisch worden geanalyseerd. U geeft en krijgt hierbij feedback en brengt uw eigen ervaringen in. Het interactieve karakter maakt het programma erg inspirerend. De training wordt bovendien verzorgd in kleine groepen, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Inhoud

Inhoud

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Agile Project Management™ Foundation, (versie 2.0) inclusief examen

(2 dagen)

 • What is Agile? And why use DSDM?
 • Philosophy, Principles and Project Variables
 • Preparing for Success
 • The DSDM Process
 • The People - DSDM Roles and Responsibilities
 • The DSDM Products
 • Key Practices - Prioritisation and Timeboxing
 • Planning and Control throughout the Lifecycle
 • Other Practices
 • Voorbereiding, oefenexamen

Skills voor agile teams

(2 dagen)

 • Aan de slag met uw persoonlijke scrumrol
 • Communicatie binnen een scrumteam
 • Communicatie, commitment en afspraken binnen de daily scrum
 • Autonomie en zelforganiserend vermogen als teamlid
 • Uw persoonlijke stijl
 • Teammodellen, voorwaarden en ontwikkelfases voor scrumteams
 • Positief beïnvloeden en aanspreken op eigen verantwoordelijkheden
 • Feedback in de Sprint Review en Sprint Retrospective
 • Inspect en adapt toepassen voor continue verbetering

Certificaat

De training Agile Project Management™ Foundation rondt u af met een extern examen dat wordt afgenomen door APMG-International. Het examen is inbegrepen bij de training. Voor de training Skills for agile teams ontvangt u een certificaat. Als u dit certificaat behaalt en het examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het certificaat ‘Agile Projectmanagement en Team Skills’.

Planning

4 dagen, 2 maanden.

Dit programma start in september en december 2017 en in maart en juni 2018. Regio’s: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Agile Projectmanagement en Team Skills

Donderdag 7 juni 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Amsterdam

Donderdag 7 juni 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Eindhoven

Donderdag 7 juni 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Rotterdam

Donderdag 7 juni 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht

Donderdag 7 juni 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Zwolle
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 1.290,-
Trainingsmateriaal € 175,-
Examenkosten € 250,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Locatiekosten € 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.933,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Agile Projectmanagement en Team Skills

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

4 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.