Opleiding HBO Projectmanagement met IPMA C

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

8 maanden

Vakgebieden:

IPMA

Opleidingsvariant:

Dag, Avond en Zaterdag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Deze praktijkgerichte HBO Projectmanagement gaat in op de kern van projectmanagement. In dit programma reflecteert u op uw eigen projectervaring en wordt uw theoretische basis uitgebreid naar het niveau volgens de richtlijnen van IPMA C. Hiermee wordt u uitstekend voorbereid op de officieel erkende IPMA C-examens. Dit unieke HBO-programma wordt in samenwerking met NCOI verzorgd.

Voor wie

U heeft 3 jaar projectervaring (in de laatste 6 jaar) in het zelfstandig leiden van niet-complexe projecten.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Om te worden toegelaten tot het certificeringstraject dient u in de afgelopen 6 jaar ten minste 3 jaar ervaring te hebben met het managen van projecten op IPMA C-niveau.

Vrijstellingen

Dit HBO-programma maakt deel uit van diverse volledige HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een volledige Bachelorgraad.

Doel en opzet

U krijgt praktijkgerichte kennis en oefeningen op het gebied van projectmanagement aangereikt. Uw docent heeft ervaring met projectmanagement en weet hoe hij de theorie direct kan toepassen op de praktijk. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Hier vindt u alle relevante informatie rondom uw studie.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Praktijkprogramma

Met een aanvullende praktijkopdracht blijft u volledig parallel lopen met diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Als u wilt doorstromen, levert u dat tijdwinst op. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Inhoud

Inhoud

In dit inspirerende programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

IPMA C Certified Project Manager

(6 dagen of 12 avonden)

 • Projectcontext en projectvoorbereiding
 • Projectorganisatie en -omgeving
 • Kwaliteit, projectstructuren en planning
 • Risicomanagement en contracten
 • Kosten en financiën
 • Oefeninterviews
 • Projectuitvoering
 • Leiderschap
 • Teamwork en communicatie
 • Conflicten en onderhandelingen
 • Invoeren projectmanagement
 • Oefenexamen
 • Projectafsluiting

Projectmanagementvaardigheden

(4 bijeenkomsten van 3 uur)
In deze afsluitende module werkt u aan uw projectmanagementvaardigheden. Daarnaast maakt u op HBO-niveau een integraal projectplan.

Diploma en certificering

U rondt de opleiding af door deel te nemen aan de officiële certificering IPMA C. De certificering bestaat uit een 360-gradenmeting, een theorie-examen, een projectrapport en een interview door 2 assessoren. Basis voor het interview zijn de 360-gradenmeting en het projectrapport, dat gaat over een project dat u zelf heeft geleid. De kosten voor de certificering IPMA C door IPMA Certificering Nederland bedragen ongeveer € 2.100,-. De prijs is onder voorbehoud van tariefwijzigingen. U krijgt een examentraining, zodat u goed voorbereid bent op de examens. De module Projectmanagementvaardigheden wordt met een projectplan afgerond. Indien u alle onderdelen met een voldoende afsluit, ontvangt u het NCOI-diploma ´HBO Projectmanagement met IPMA C´.

Planning

Opleidingsvarianten
Deze opleiding duurt 8 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 4 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

HBO Projectmanagement met IPMA C

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Den Haag

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 7 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle

Zaterdag 10 maart 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 10 maart 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 10 maart 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 10 maart 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 10 maart 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.890,-
Studiemateriaal € 175,-
Examenkosten € 490,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 172,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.842,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Projectmanagement met ipma C

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

8 maanden

Vakgebieden:

IPMA

Opleidingsvariant:

Dag, Avond en Zaterdag

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.