HBO IT-services en Bedrijfskundig Management voor IT

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

Ervaren en gecertificeerde trainers

Kleine klassen met ruimte voor veel interactie

Leslocaties door heel Nederland

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het belang van IT in organisaties blijft nog steeds groeien. Door innovaties op het gebied van techniek, zoals 3D-printen, e-business en daarmee samenhangende ontwikkelingen op het gebied van supply chains, neemt informatie- en communicatietechnologie binnen organisaties een steeds grotere en prominentere rol in. Het inrichten van de IT-beheerprocessen binnen de organisatie is hierbij van cruciaal belang. Met dit programma krijg je inzicht in bedrijfskundige modellen, beheerprocessen en strategie van de IT-afdeling.

Subsidie

Dit HBO-programma is ook te combineren met een voucherkorting van € 1.250,-. Je volgt dan het programma met een portfolio en een eindopdracht. Kijk daarvoor bij het programma HBO IT-services en Bedrijfskundig Management voor IT (met subsidie).

Studiefinanciering voor volwassenen

Je kunt in dit HBO-programma gebruikmaken van levenlanglerenkrediet. Dit HBO-programma maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding Informatica en heeft een omvang van 24 EC. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie.

Voor wie

Je wilt je graag ontwikkelen op het snijvlak van management en informatica. Je wilt inzicht krijgen in het besturen van IT-processen en IT-services.

Voorkennis

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Aanpak

In dit programma ga je praktijkgericht aan de slag met IT-managementservices. Je kijkt naar de strategie van een IT-afdeling, het management van digitale innovatie en hoe je het beste leiding kunt geven aan IT. Daarnaast ga je in op servicestrategie en serviceontwerp en welke middelen je kunt gebruiken om de service te optimaliseren. Je krijgt zo inzicht in bedrijfskundig management voor IT en de praktische toepassingen. Door de praktijkgerichte opdrachten weet je daadwerkelijk hoe je dit in kunt zetten in je organisatie.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Bedrijfskundig management voor IT

(8 bijeenkomsten)

 • Management en organisatie
 • Strategie van de IT-afdeling
 • Leidinggeven aan IT
 • Middelenmanagement
 • Besturen en beheersen van IT-processen
 • Management van de digitale innovatie
 • Organisatie, cultuur en structuur
 • Organisatieontwikkeling

IT-services

(8 bijeenkomsten)

 • ITIL®
 • Servicestrategie
 • Serviceontwerp
 • Service en agile/DevOps/cloud
 • Tooling
 • SOA
 • SLA

Diploma

De module Bedrijfskundig management voor IT sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. De module IT-services rond je af met een digitaal examen. Als je voor beide onderdelen een voldoende behaalt, dan ontvang je het diploma ‘HBO IT-services en Bedrijfskundig Management voor IT’.

Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 2.490,-

Studiemateriaal: € 150,- (per module)

Examenkosten:
€ 195,- (per digitaal examen)
€ 195,- (per moduleopdracht)

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2 of 6 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO IT-services en Bedrijfskundig Management voor IT

Ervaren en gecertificeerde trainers

Kleine klassen met ruimte voor veel interactie

Leslocaties door heel Nederland