Opleiding Professional Master Informatiemanagement

Uitgebreid aandacht voor strategisch informatiemanagement
Cursusvorm:

Professional Master

Duur:

6 maanden

Vakgebieden:

Informatiemanagement

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

In dit praktijkgerichte programma verdiept u zich in informatiemanagement en gaat u aan de slag met de vertaling naar strategie vanuit ontwikkelingen in de IT. U krijgt zicht op de relatie tussen informatievoorziening, beleid en strategie. Hiermee kunt u informatiemanagement op de juiste manier toepassen en de doelstellingen van uw organisatie uitstekend ondersteunen.

Voor wie

U bent een ambitieuze manager of adviseur en wilt zich op Masterniveau ontwikkelen op het gebied van informatiemanagement en IT-strategie.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er gelden geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Deze Professional Master maakt deel uit van diverse volledige Masteropleidingen van NCOI, zoals de Master of Business Information (MBI) en de Master in Management en ICT (MMIT). Wilt u verder studeren naar een Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen. Zo kiest u met deze Professional Master niet alleen voor direct resultaat, maar houdt u ook zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doel en opzet

U verdiept zich zowel in IT-strategie, -beleid en -innovatie als in strategisch informatiemanagement. Dat levert nieuwe inzichten op, die u kunt gebruiken om uw organisatie efficiënt in te richten of opnieuw te modelleren. U gaat hierbij ook praktisch aan de slag aan de hand van praktijkopdrachten. De Professional Master wordt verzorgd door topdocenten met uitgebreide ervaring in informatiemanagement. Zij geven inzichten vanuit de praktijk en bieden persoonlijke begeleiding bij de opdrachten. Daarnaast kunt u terecht in een overzichtelijke online leeromgeving, waar u alle informatie vindt, die u nodig heeft voor de studie.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Dit programma wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI. De opleiding bestaat uit 2 Masterclasses. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Strategisch Informatiemanagement

(4 dagen of 8 avonden)

 • Organisatiestrategie en rol van informatie
 • Strategische informatievoorziening
 • Informatieontwerp
 • Informatie- en managementprocessen
 • Beheren van informatie
 • Veiligheid en risico’s
 • Organiseren van security
 • Kennismanagement
 • Randvoorwaarden voor kennisontwikkeling
 • Technologie en innovatie

Masterclass IT Strategie, Beleid en Innovatie

(4 dagen of 8 avonden)

 • Missie, visie en strategische omgeving
 • Strategische keuzen
 • Innovatie
 • Strategische planning
 • Haalbaarheidsanalyse
 • Risico’s en financiële onderbouwing
 • Implementatie en organisatie
 • Sourcing
 • Strategisch plan

Diploma

Beide Masterclasses sluit u af met een praktijkgerichte eindopdracht. Behaalt u voor beide opdrachten een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Professional Master Informatiemanagement’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Professional Master Informatiemanagement

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 4.690,-
Studiemateriaal € 500,-
Eindopdracht € 590,-
Locatiekosten € 236,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 200,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 6.331,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Professional Master Informatiemanagement

Cursusvorm:

Professional Master

Duur:

6 maanden

Vakgebieden:

Informatiemanagement

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.