Opleiding Professional Master IT-management

Ontwikkel inzicht in de belangrijkste sturings- en controleprincipes binnen IT
Cursusvorm:

Masteropleiding

Duur:

9 maanden

Vakgebieden:

Masteropleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Doelmatig beheer en ontwikkeling van informatiesystemen zorgt voor actuele en bereikbare informatie. Dit draagt bij aan het succesvol behalen van organisatiedoelstellingen. Wilt u op Masterniveau leren hoe u het beste vorm kunt geven aan IT-processen en -systemen in uw organisatie? Kies dan voor deze Professional Master. U besteedt aandacht aan diverse IT-processen en ontwikkelt een goed begrip van het ontwerp, de ontwikkeling, toepassing en het beheer van kennis- en informatiesystemen.

Voor wie

U wilt zich graag vanuit bedrijfskundig perspectief op Masterniveau ontwikkelen op het gebied van informatie- en IT-management. U bent bijvoorbeeld (informatie)manager, IT-architect of businessconsultant.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er gelden geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Deze Professional Master maakt deel uit van erkende Masteropleidingen van NCOI. Bijvoorbeeld de Master in Management en ICT en de Master of Business Information. Wilt u verder studeren naar een Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doel en opzet

In deze Masterclass bekijkt u het geheel van mensen, processen, IT en beheersmaatregelen die gericht zijn op de informatiebehoefte van een organisatie. De belangrijkste onderwerpen op het gebied van informatiemanagement komen aan bod. U gaat aan de slag met het beheer van informatiesystemen, bekijkt de relatie hiervan met de bedrijfsprocessen en werkt aan een IT-servicestrategie. Ook krijgt u zicht op diverse IT-processen en verschillende raamwerken en focust u zich op het ontwerpen, besturen en borgen van IT governance.

De Masterclasses worden verzorgd door ervaren docenten die zelf ook werkzaam zijn in de IT-praktijk. Met praktische opdrachten koppelen zij de theorie aan uw werkpraktijk. Ook kunt u gebruikmaken van actuele literatuur en een online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vindt u alle relevante informatie rondom uw studie.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Het programma wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Strategisch Informatiemanagement

(4 dagen of 8 avonden)

 • Informatievoorziening binnen organisatiestrategie
 • Rol van informatievoorziening in bedrijfsprocessen
 • Strategie van informatievoorziening
 • Kosten en besturing
 • Organisatie van informatievoorziening
 • Kennismanagement en business intelligence
 • Technologie en innovatie
 • Operationele samenwerking business en informatievoorziening

Masterclass IT Beheer en Services

(4 dagen of 8 avonden)

 • Bedrijfsprocessen en informatiesystemen
 • Modellering processen, gegevens en gedrag
 • Ontwikkeling van informatiesystemen
 • IT-servicemanagement
 • Definitie en beheer van IT-services
 • IT-servicemanagement
 • IT-processen in COBIT® 5 en ITIL® V3
 • IT-management versus IT governance
 • Lifecyclemanagement en innovatie
 • Changemanagement op IT-services

Masterclass IT Governance

(4 dagen of 8 avonden)

 • IT governance en IT-management
 • IT governancepraktijken
 • IT governance en -architectuur
 • Samenhang tussen strategie, change en IT governance
 • Relatie IT governance, sourcing en innovatie
 • Borgen van IT governance

Diploma

U rondt de Masterclasses Strategisch Informatiemanagement en IT Beheer en Services af met een praktische eindopdracht en de Masterclass IT Governance met een case. Behaalt u voor alle onderdelen een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Professional Master IT-management’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 24 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Professional Master IT-management

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 6.890,-
Studiemateriaal € 750,-
Eindopdracht € 885,-
Locatiekosten € 354,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 300,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 9.294,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Professional Master IT-management

Cursusvorm:

Masteropleiding

Duur:

9 maanden

Vakgebieden:

Masteropleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.