Opleiding Professional Master Agile IT-projectmanagement

Verdiep u in projectmanagement in de IT met de agile aanpak
Cursusvorm:

Professional Master

Duur:

6 maanden

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u zich op Masterniveau verdiepen in projectmanagement binnen IT? En wilt u weten hoe u deze projecten sneller en efficiënter laat verlopen? In deze Professional Master verbreedt u uw kennis over de specifieke kenmerken van IT-projecten. U krijgt zicht op de invloed hiervan op management en gaat aan de slag met de basis van agile projectmanagement. Hiermee leert u processen versnellen en verbeteren en zorgt u voor waardevermeerdering.

Voor wie

U wilt zich graag diepgaand op Masterniveau ontwikkelen op het gebied van informatie- en IT-management en uw organisatie veranderen naar een agile organisatie.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er gelden geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Deze Professional Master maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde opleiding Master in Management en ICT (MMIT) van NCOI. Wilt u verder studeren naar de Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een officiële Mastergraad.

Doel en opzet

Deze boeiende Professional Master gaat uit van de praktijk: uw eigen organisatie. Onder leiding van ervaren en deskundige docenten leert u onder andere hoe u IT-projecten budgettair, kwalitatief en organisatorisch het beste kunt beheersen. U bekijkt verschillende aanpakken van project- en omgevingsmanagement voor IT-projecten en gaat daarbij ook aan de slag met agile aanpakken. Daarbij werkt u onder meer aan het agile inrichten van uw organisatie en krijgt u zicht op de uitdagingen die u tegen kunt komen. U verdiept u in de risico’s en valkuilen, gaat aan de slag met uw agile leiderschapsvaardigheden en richt u op het stimuleren van zelfsturende teams. Met behulp van deze nieuwe inzichten en vaardigheden kunt u projecten in uw werk efficiënt plannen, beheersen en verbeteren.

Met behulp van praktische opdrachten maken de docenten de theorie voor u direct toepasbaar in uw eigen werk. Ook kunt u gedurende de opleiding gebruikmaken van actuele literatuur en een online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vindt u alle relevante informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met docenten en medestudenten.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Dit programma wordt verzorgd door NCOI. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Agile Projectmanagement

(4 dagen of 8 avonden)

 • Kenmerken van agile
 • Agile projectmanagement
 • Waardecreatie als organisatiestrategie
 • Organisatie en verandering
 • Agile leiderschap
 • Agile risico’s en valkuilen
 • Samenwerking en effectieve communicatie
 • Veranderen naar een agile organisatie
 • Leiderschap en verandering

Masterclass IT-projectmanagement

(4 dagen of 8 avonden)

 • Kenmerken van IT-projecten
 • Fasering van IT-projecten
 • Software- en hardwareontwikkeling
 • Systeemontwikkeling
 • Kwaliteitsmanagement
 • Projectorganisatie en teamsamenstelling
 • Resultaatoriëntatie
 • Risicomanagementplan
 • Identificeren van risico’s
 • Beheersing van IT-projecten

Diploma

U rondt elke Masterclass af met een praktijkgerichte eindopdracht. Behaalt u voor beide opdrachten een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Professional Master Agile IT-projectmanagement’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Professional Master Agile IT-projectmanagement

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 4.690,-
Studiemateriaal € 500,-
Eindopdracht € 590,-
Locatiekosten € 236,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 200,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 6.331,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Professional Master Agile IT-projectmanagement

Cursusvorm:

Professional Master

Duur:

6 maanden

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.