Opleiding Masterclass Portfoliomanagement

Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Opleidingsvariant:

Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Bent u als senior projectmanager verantwoordelijk voor de aansturing van complexe projecten en projectorganisaties? Volg dan deze Masterclass Portfoliomanagement. U leert hoe u meerdere projecten tegelijk inricht, op elkaar afstemt en implementeert. Zo zorgt u ervoor dat alle projecten een geheel vormen, gericht op het behalen van strategische doelstellingen. Indien u op hoog niveau inzicht wilt in portfoliomanagement en dit succesvol wilt toepassen, dan is deze Masterclass de juiste keuze.

Voor wie

U bent een hoger opgeleide manager van complexe projecten en strategische programma’s en u wilt zich ontwikkelen richting portfoliomanagement.

Voorkennis

Deze opleiding wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke opleidingseisen.

Vrijstellingen

Deze Masterclass maakt deel uit van de volledige Master Projectmanagement van NCOI. Wilt u verder studeren naar de Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen. Zo houdt u met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doel en opzet

U ontwikkelt in deze Masterclass een verregaand inzicht in portfoliomanagement. U leert hoe u sturing kunt geven aan alle projecten binnen een organisatie. Daarom gaat u in de praktijk aan de slag met het samenstellen van projecten met een duidelijk oog voor het strategische doel en de belanghebbenden van het project. U doet dit door middel van cases en opdrachten die u inbrengt in discussies. Zo brengt u het geleerde direct in praktijk. Ervaren professionals uit de praktijk begeleiden u hierbij.

Tijdens deze Masterclass maakt u gebruik van de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

DIt programma wordt verzorgd door NCOI. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Projecten in samenhang

 • Verbinding van projecten
 • Samenhang met marketing en strategie
 • Management van complexe projecten

Portfoliomanagement

 • Governance van projecten
 • Strategische sturing van projecten
 • Sturing op succes en waarde
 • Politiek en belangentegenstellingen
 • Beïnvloeden en leidinggeven

Planning en control

 • Portfoliocontrol en -assurance
 • Optimaliseren van planning over alle resources
 • Interne consistentie van strategie en de financiële planning binnen projecten
 • Performanceanalyse

Projecten en duurzaamheid

 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
 • MVO binnen projecten
 • Duurzaamheid

Diploma

Deze Masterclass wordt afgesloten met een praktijkgerichte eindopdracht. Bij een positieve beoordeling van deze eindopdracht neemt u het diploma ‘Masterclass Portfoliomanagement’ in ontvangst van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten
Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Masterclass Portfoliomanagement

Donderdag 17 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Groningen

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Maastricht

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 250,-
Eindopdracht € 295,-
Locatiekosten € 118,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.368,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass Portfoliomanagement

Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Opleidingsvariant:

Dag, Avond, Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.