Opleiding Masterclass Information Security Management (ISM)

Praktijkgericht programma op Masterniveau
Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Masteropleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Bent u betrokken bij de beveiliging van informatie binnen uw organisatie? Wilt u zich verdiepen in informatiebeveiliging en risicomanagement? Met deze Masterclass Information Security Management (ISM) ontwikkelt u zich op Masterniveau in deze zeer actuele thema’s. U krijgt zicht op de nieuwste ontwikkelingen in informatiemanagement en IT-security en leert deze praktisch toepassen. U wordt hierbij uitstekend begeleid door IT-specialisten. De Masterclass wordt verzorgd door NCOI.

Voor wie

U bent betrokken bij de beveiliging van informatie binnen uw organisatie en wilt uw kennis en vaardigheden op Masterniveau uitbreiden.

Voorkennis

Het programma wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Specifieke toelatingseisen zijn niet van toepassing.

Vrijstellingen

Deze Masterclass maakt onder andere deel uit van de opleiding Master in Management en ICT en de Master of Business Information van NCOI. Wilt u verder studeren naar een Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen. Zo kiest u met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houdt u ook zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doel en opzet

In deze Masterclass gaat u aan de slag met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging. Aan de hand van opdrachten en discussies werkt u verschillende onderwerpen op het gebied van Information Security Management uit. Hierbij wordt u begeleid door topprofessionals die midden in de praktijk staan. Daarnaast kunt u gebruikmaken van actueel studiemateriaal en een moderne online leeromgeving. Hier vindt u alle relevante informatie rondom uw studie. Denk daarbij aan lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst..

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Informatiebeveiliging

 • Kernbegrippen informatiebeveiliging
 • De veranderende rol van informatie binnen bedrijven en de samenleving
 • Het ontwikkelen van beleid voor informatiebeveiliging
 • Nieuwste ontwikkelingen in IT security management

Risicoanalyse en auditing

 • Het uitvoeren van een risicoanalyse
 • Het vaststellen van de security baselines
 • Benchmarks
 • Digitaal rechercheren
 • Security audit
 • Het samenspel tussen security officer, compliance officer en auditor

Security awareness

 • Het creëren van bewustwording binnen de organisatie in het kader van informatiebeveiliging
 • Het implementeren van een securitybeleid

Informatiemanagement en beheer van veiligheid

 • Security, IT en organisatie
 • Rapporteren over informatiebeveiliging

Diploma

Deze Masterclass wordt afgesloten met een essay over een praktijkgericht onderwerp. Behaalt u een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Masterclass Information Security Management (ISM)’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken en wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Masterclass Information Security Management (ISM)

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 250,-
Eindopdracht € 295,-
Locatiekosten € 118,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.368,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass Information Security Management (ISM)

Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Masteropleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.