Opleiding Masterclass Informatiemanagement voor de Overheid

Praktijkgericht programma op Masterniveau
Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Informatiemanagement

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Publieke organisaties staan voor forse uitdagingen op het gebied van wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen, ketensamenwerkingen en IT-innovaties. Er moet snel en veel aangepast en verbeterd worden. Daarom is er veel behoefte aan informatiemanagers. Deze praktijkgerichte Masterclass biedt u een actueel inzicht in alle belangrijke onderwerpen die hiervoor nodig zijn. U levert zo op strategisch niveau een grote bijdrage aan uw organisatie en in externe netwerken.

Voor wie

Dit programma is ontwikkeld voor informatiemanagers, IT-managers, IT-beleidsmedewerkers, businessanalisten, projectleiders, IT-consultants en organisatieadviseurs binnen de overheid die hun kennis en vaardigheden willen verbreden op het gebied van informatiemanagement.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Specifieke toelatingseisen zijn niet van toepassing.

Vrijstellingen

Deze Masterclass vormt een specialisatie van de volledige Master of Business Administration (MBA) van NCOI. Wilt u verder studeren naar de Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houdt u met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doel en opzet

Informatiemanagement voor de overheid is een zeer belangrijk en actueel onderwerp. In deze boeiende Masterclass verdiept u zich in de digitalisering en het effect hiervan op de publieke organisatie en klantcommunicatie. U gaat aan de slag met het ontwikkelen van een datastrategie en verdiept u daarbij in informatiebeveiliging en cloud. Daarnaast leert u op succesvolle wijze interne en externe leveranciers aansturen en verdiept u zich in procesmanagement en -optimalisatie. De opleiding wordt verzorgd door topprofessionals die midden in de praktijk staan. Zij bereiden u uitstekend voor op de praktijk. Ook kunt u gebruikmaken van de meest actuele literatuur. Verder vindt u alles wat u nodig heeft voor uw studie in een professionele online leeromgeving, zoals lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

De Masterclass wordt verzorgd in samenwerking met NCOI. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Informatiebeheer

 • De positie van informatiemanagement
 • Digitale transformatie: van analoog naar digitaal
 • Klantcommunicatie en digitalisering
 • Digitale werkstromen
 • Randvoorwaarden voor kennisontwikkeling
 • Informatiebeveiliging en cloud
 • Datastrategie

Management, processen en projecten

 • Strategische aspecten kennismanagement
 • Risicomanagement
 • Procesmanagement, -modellering en -optimalisatie
 • Agile, lean en scrum voor business en IT
 • Succesvol aansturen van interne en externe leveranciers
 • Portfoliomanagement
 • Projectperformance, projectbeheersing, regie, opdrachtgeverschap en governance

Diploma

Deze Masterclass wordt afgesloten met een praktische eindopdracht. Behaalt u hiervoor een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Masterclass Informatiemanagement voor de Overheid’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken en wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Masterclass Informatiemanagement voor de Overheid

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 250,-
Eindopdracht € 295,-
Locatiekosten € 118,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.368,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass informatiemanagement voor de overheid

Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Informatiemanagement

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.