Opleiding Master in Management en ICT (MMIT)

NVAO-geaccrediteerde Masteropleiding van NCOI
Cursusvorm:

Masteropleiding

Duur:

24 maanden

Vakgebieden:

Masteropleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Bent u verantwoordelijk voor de realisatie van het IT-beleid in uw organisatie? Wilt u inzicht in het belang en het toepassen van IT-services en de wederzijdse afstemming op de requirements aan business- en IT-zijde? Wilt u adviseren op strategisch niveau als het gaat over concreet uitvoerbaar IT-beleid en de aansluiting op IT-trends? Dan is deze Master zeer geschikt voor u. In deze praktijkgerichte opleiding gaat u met deze onderwerpen aan de slag en wordt u opgeleid tot erkend Master in Management en ICT.

NVAO-geaccrediteerd

Deze opleiding wordt aangeboden door NCOI. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Bij een positieve afronding van deze Masteropleiding heeft u het recht de internationaal erkende graad MMIT te voeren.

Subsidie

Technische Masteropleidingen worden sterk gestimuleerd door de overheid. Uw werkgever komt mogelijk in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidieregeling. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze Master is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Voor wie

U bent of wordt verantwoordelijk voor IT-beleid binnen uw organisatie. U wilt u op Masterniveau ontwikkelen om meer grip te krijgen op het oplossen van vraagstukken op het snijvlak van business en IT (alignment).

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze Master volgen als u een HBO Bachelor- of academische opleiding heeft afgerond, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Indien u niet in het bezit bent van een diploma om te worden toegelaten, maar wel uitgebreide ervaring heeft opgedaan en de kwaliteiten bezit die nodig zijn voor een Masteropleiding, dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. Zie Toelichting Masteropleidingen voor meer informatie.

Doel en opzet

Met deze Master ontwikkelt u zich op het hoogste niveau. U start in fase 1 met de kern van IT-contractmanagement, IT-beheer en -services, en strategisch informatiemanagement. In fase 2 verdiept u zich in requirements engineering en enterprise-architectuur. Uw opleiding kenmerkt zich door de volgende aanpak:

Praktijkgericht

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met opdrachten uit de praktijk en cases van dagelijkse situaties op Masterniveau. De docenten zelf zijn actief in het werkveld van management en IT. U merkt direct dat zij diepgaande kennis van zaken hebben. Zij vormen dan ook een uitstekende sparringpartner bij uitdagingen die u in uw werk tegenkomt. Zij geven u extra inzicht, dat zij hebben opgedaan uit eigen werkzaamheden. In deze praktijkgerichte Master leert u de nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen. Dat is zeer leerzaam en scheelt u bovendien ook tijd.

Efficiënt een erkende Masteropleiding succesvol kunnen doorlopen door u als werkende, dát is de basisgedachte van onze opleidingen. Daarom zijn er veel praktijkopdrachten die u in uw werk kunt uitvoeren. Als uw studie buiten uw huidige werkveld valt, zorgen de docenten voor actuele praktijksituaties, zodat u toch de onderwerpen kunt toepassen.

Een Masteropleiding van NCOI kent een resultaatgerichte aanpak. Het programma gaat direct van start met de belangrijkste kernpunten die u nodig heeft en waar u beslist meer van moet weten als Master in Management en ICT. Deze Masteropleiding biedt geen onnodig theoretisch academische aanpak.

Flexibel studeren

U studeert in uw Masteropleiding steeds in overzichtelijke stappen. Uw programma is erg overzichtelijk opgebouwd, waardoor u de juiste focus houdt. Met elke Masterclass rondt u steeds in 8 avonden of 4 dagen een onderwerp af. U wordt tijdens de opleiding ondersteund door een gebruiksvriendelijke en zeer professionele online leeromgeving. U vindt hier alles wat u nodig heeft tijdens uw hele studie. Met dit duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten. Hiermee wordt plannen een stuk eenvoudiger. U kunt ook contact onderhouden met uw medestudenten en de docenten.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan bij NCOI. Deze opleiding kunt u grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk. Zie Studeren op Afstand voor meer informatie hierover. Door deze opbouw en varianten kunt u zelf kiezen wat voor u het beste uitkomt.

Specialisatie

Naast de algemene onderdelen volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional op het gebied van IT en management, maar ontwikkelt u zich ook tot een specialist in het deelgebied van uw keuze. Kijk voor een volledig overzicht van de specialisatiemogelijkheden in het programma.

Inhoud

Programma 60 EC


Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Strategisch Informatie-management 6 EC
 • Masterclass IT Beheer en Services 6 EC
 • Masterclass IT Demand- en Leveranciersmanagement 6 EC
 • Masterclass Programmamanagement 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Requirements Engineering 6 EC
 • Masterclass Enterprise-architectuur 6 EC
 • Keuzemasterclass* 6 EC
 • Afstuderen 13 EC

 

* Keuzemasterclass

Keuze uit een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass IT Governance
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap
 • Masterclass IT Strategie, Beleid en Innovatie
 • Masterclass Verandermanagement
 • Masterclass Developments in IT
 • Masterclass Management Consultant
 • Masterclass Bedrijfskundig Procesmanagement
 • Masterclass Portfoliomanagement
 • Masterclass IT-architectuur
 • Masterclass Business Development
 • Masterclass Software Maintenance & Evolution
 • Masterclass Corporate Communication
 • Masterclass Software Testing
 • Masterclass E-commerce
 • Masterclass IT-projectmanagement
 • Masterclass Financieel Management
 • Masterclass Business Intelligence & Big Data
 • Masterclass Information Security Management
 • Masterclass Toegepaste Organisatiekunde
 • Masterclass Cloud
 • Masterclass Projectmanagement
 • Masterclass Strategisch Management

Erkend getuigschrift

Als u alles met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Mastergetuigschrift ‘Master in Management en ICT (MMIT)’ van NCOI. U mag dan de graad MICT (Master in Management en ICT) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. De programma’s van NCOI worden voortdurend geactualiseerd en staan onder toezicht van een onafhankelijke academic board. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). U ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Planning

Startdata en bijeenkomsten

De opleiding start in september en november 2017 en in februari en april 2018. De dagvariant kan op donderdag, vrijdag of zaterdag gevolgd worden, de avondvariant op maandag, dinsdag of woensdag. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Master in Management en ICT (MMIT)

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Studiekosten: inschrijfgeld € 150,-
Studiekosten: cursusgeld € 13.900,-
Studiekosten: project-, en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,-
Studiekosten: locatiekosten € 886,-
Overige kosten: arrangementen (Food & Beverage) € 733,-
Overige kosten: studiemateriaal € 1.750,-
Overige kosten: reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 20.324,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Master in Management en ICT (MMIT)

Cursusvorm:

Masteropleiding

Duur:

24 maanden

Vakgebieden:

Masteropleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.