Opleiding MBO Netwerk en Cloud

Inclusief MTA-examens
Cursusvorm:

MBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Om als netwerkbeheerder succesvol te zijn is het noodzakelijk dat u beschikt over basiskennis van netwerkbeheer, beveiliging en werken in de cloud. Als u uw kennis en vaardigheden als (toekomstig) netwerkbeheerder op dit gebied wilt ontwikkelen, dan is deze opleiding bijzonder interessant voor u. De opleiding wordt verzorgd door NCOI. Het programma is geschikt voor iedereen die in een netwerkbeheerfunctie actief is of dat zou willen zijn en sluit naadloos aan bij de werkpraktijk.

Voor wie

Deze opleiding is ontwikkeld voor (aankomend) medewerkers netwerkbeheer bij een IT-dienstverlenende organisatie of op de IT-afdeling van profit- of non-profitorganisaties. Ook kan het zijn dat u werkzaam bent bij een detacheringsbedrijf op het gebied van IT-dienstverlening.

Voorkennis

U heeft geen specifieke voorkennis nodig.

Microsoft Gold Learning Partner

Computrain bezit de officiële Microsoft Gold Learning Competency. Bij de MTA-modules (beide level 100) wordt gebruikgemaakt van digitaal Microsoft Official Courseware (MOC) en Microsoft Certified Trainers (MCT). Dat garandeert u een optimale voorbereiding op de officiële Microsoft-examens.

Doel en opzet

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een moderne online leeromgeving en uw werkomgeving maakt deze opleiding uniek. U ontwikkelt alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft als professioneel netwerkbeheerder. Zo leert u werken met verschillende netwerken en de cloud en krijgt u zicht op de mogelijkheden van beveiliging. U voert diverse praktijkopdrachten uit, waarin u alles wat u leert toepast. Voor de modules wordt gebruikgemaakt van officieel, Engelstalig cursusmateriaal. U wordt hiermee uitstekend voorbereid op de examens.

Studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

CompTIA Security+ (5 dagen)

 • Fundamental concepts of computer security
 • Security threats and vulnerabilities
 • Data, application, and host security
 • Implement network security
 • Access control and account management security measures
 • Manage certificates
 • Compliance and operational security measures
 • Manage risk
 • Troubleshoot and manage security incidents
 • Business continuity and disaster recovery

MTA Cloud Fundamentals (MTA-examen 98-369) (3 dagen)

 • Cloud principles and delivery mechanisms
 • Enable Microsoft cloud services
 • Office 365 and Microsoft Intune
 • Cloud services and service plans
 • Initial configuration of cloud services
 • Support cloud users

MTA Networking Fundamentals (MTA-examen 98-366) (3 dagen)

 • Local Area Networking
 • Networks with the OSI Model
 • Wired and Wireless Networks
 • Network Infrastructures and Network Security
 • TCP/IP in the Command Line
 • Networking Services
 • Wide Area Networks

Diploma en officiële certificaten

De MTA-modules rondt u af met een officieel Microsoft-examen. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u per module een ander officieel Microsoft Technology Associate (MTA)-certificaat. De examenkosten voor deze modules zijn bij de prijs inbegrepen. Voor de CompTIA-module ontvangt u ook een certificaat. U sluit de opleiding af met een eindopdracht. Heeft u alle certificaten behaald en de eindopdracht met een voldoende afgerond, dan ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Netwerk en Cloud’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 7 maanden en wordt in een dagvariant aangeboden. De opleiding heeft 11 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.190,-
Studiemateriaal: € 250,-
MTA-examens: € 310,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 7 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

MBO Netwerk en Cloud

Cursusvorm:

MBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.