Opleiding MBO IT-beheer

Praktijkgericht MBO-programma voor de vakkundige IT-beheerder
Cursusvorm:

MBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u meer weten over IT-beheer en u in die richting ontwikkelen? Dan is dit MBO-programma een zeer goede keuze. U gaat aan de slag met belangrijke zaken voor het beheer, zoals werken met netwerken, het lokaliseren en verhelpen van storingen en beveiliging. Ook ontwikkelt u vaardigheden die nodig zijn om snel en goed te reageren op storingen en hulpvragen. Dit programma is een uitstekende verdieping of voor­bereiding op het werk als medewerker van een IT-afdeling.

Voor wie

Dit programma is ontwikkeld voor iedere (aan­komend) medewerker van IT-dienstverlenende bedrijven of van een IT-afdeling, die zich wil ontwikkelen op MBO-niveau.

Voorkennis

U heeft geen specifieke voorkennis nodig.

Microsoft Gold Learning Partner

Computrain bezit de officiële Microsoft Gold Learning Competency. Bij de MTA-module (level 100) wordt gebruik­gemaakt van digitaal Microsoft ­Official Courseware (MOC) en Microsoft Certified Trainers (MCT). Daardoor bent u ervan verzekerd dat u met deze opleiding optimaal voorbereid bent op het officiële Microsoft-examen.

Doel en opzet

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een zeer gebruiksvriendelijke online leeromgeving en uw werkomgeving maakt deze opleiding uniek. U ontwikkelt de essentiële kennis en vaardig­heden die u nodig heeft als IT-medewerker of -beheerder. Zo gaat u aan de slag met servicestrategie en -ontwerp, leert u werken met verschillende netwerken en krijgt u zicht op de beveiligingsmogelijkheden van server en cliënt. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die uw dagelijkse beroeps­praktijk uitstekend begrijpen. Zij zorgen ervoor 
dat u genoeg kennis en vaardigheden ontwikkelt om succesvol aan de slag te gaan als medewerker van een IT-afdeling. Voor de MTA-module en de ­CompTIA-module wordt gebruikgemaakt van officieel, Engelstalig cursusmateriaal.

 

Studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Dit programma wordt verzorgd door NCOI. De volgende onderwerpen komen aan bod:

ITIL® Foundation

(3 dagen)

 • Servicestrategie
 • Serviceontwerp
 • Serviceveranderingen
 • Serviceoperatie
 • Continu verbeteren

MTA Networking Fundamentals (MTA-examen 98-366) (MOC40366)

(3 dagen)

 • Local Area Networking
 • Networks with the OSI Model
 • Wired and Wireless Networks
 • Internet Protocol
 • TCP/IP in the Command Line
 • Networking Services
 • Wide Area Networks
 • Network Infrastructures and Network Security

CompTIA Security+ Certification (Exam SYO-401)

(3 dagen)

 • Beveiliging, privacy en ICT
 • Beveiligingsniveaus
 • Toegang, autorisatie en accounts
 • Beveiligingsbeleid en protocollen
 • Netwerkbeveiliging
 • Beveiliging van server en client

Diploma en officiële certificaten

De modules ITIL® Foundation en CompTIA ­Secu­rity+ rondt u af met externe examens, waarmee u bij een positieve afronding voor beide modules een offi­cieel erkend certificaat ontvangt. Met de MTA-module wordt u uitstekend voorbereid op het offi­ciële Microsoft-examen. Hiervoor kunt u zich apart inschrijven bij Microsoft. U sluit de opleiding af met een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling van alle modules en de eindopdracht ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO IT-beheer’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt ongeveer 9 maanden en wordt in een dagvariant aangeboden. De opleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.190,-
Studiemateriaal: € 260,-
MTA-examen: € 155,-
ITIL®-examen: € 245,-
CompTIA-examen: € 295,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

MBO IT-beheer

Cursusvorm:

MBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.