Opleiding Kort HBO Business IT & Management

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Business IT & Management
Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u zich op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige informatica? In dit programma van NCOI legt u de focus op de strategisch-bedrijfskundige kant van IT-management. U besteedt aandacht aan zaken als IT-strategie en het managen van de IT-organisatie. Daarbij verwerft u de vaardigheden en competenties om de rol van IT’er succesvol in te vullen. Ook krijgt u zicht op de bedrijfsprocessen en leert u hoe u veranderingen op het gebied van IT binnen de organisatie kunt implementeren.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor dit HBO-programma is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Subsidie en belastingvoordeel.

Voor wie

U wilt uw strategische bedrijfskundige kennis en inzichten vergroten binnen het vakgebied IT. U bent bijvoorbeeld IT-manager, IT-consultant, functioneel beheerder of IT-professional.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Propedeuse HBO Bachelor Business IT & Management

Het programma Kort HBO Business IT & Management maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Business IT & Management van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid? Kruis dan het vakje Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Doel en opzet

Onder leiding van deskundige docenten gaat u in dit praktijkgerichte programma aan de slag met de kernaspecten van bedrijfskundig IT-management. U verdiept u in het proces van systeemontwikkeling en ontdekt hoe u zorgt voor kwaliteit, efficiency en innovatie. U gaat aan de slag met het vormgeven van informatievoorziening en kennismanagement en leert alle gerelateerde processen beheersen. Ook stelt u een bedrijfskundig IT-plan op voor de inrichting van uw IT-organisatie.

Gedurende het programma werkt u aan praktische opdrachten die u koppelt aan uw eigen werkomgeving. Hierdoor is alles wat u leert direct toepasbaar in de praktijk. Daarbij wordt u ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vindt u alle relevante informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met docenten en medestudenten.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Praktijkprogramma

Met een aanvullende praktijkopdracht blijft u volledig parallel lopen met de HBO Bachelor Business IT & Management. Als u wilt doorstromen, levert u dat tijdwinst op. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Inhoud

Inhoud

Dit programma bestaat uit 2 fases:

Fase 1

In deze fase volgt u onderstaande modules:

  • Netwerktechniek en -beheer
  • Systeemontwikkeling
  • Bedrijfskundig informatiemanagement
  • Procesmanagement
  • Projectmanagement
  • IT-architectuur

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
U rondt deze opleiding af met een eindopdracht.

Fase 2

In deze fase volgt u onderstaande modules:

  • IT-strategie
  • Bedrijfskundig management voor IT
  • Management van bedrijfsprocessen
  • Organisatie en verandering

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Deze laatste module staat volledig in het teken van uw integrale eindopdracht; het schrijven van een bedrijfskundig IT-plan.

Diploma

De modules Management van bedrijfsprocessen, Procesmanagement en IT-strategie sluit u af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De overige modules rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Ook maakt u 2 eindopdrachten ter afronding van de gehele opleiding. Als u alle onderdelen en de eindopdrachten afsluit met een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Kort HBO Business IT & Management’ van NCOI. U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kunt u instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Daarmee verkort u de route naar de HBO Bachelor Business IT & Management aanzienlijk.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2 jaar. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 34 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 4 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 72 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.990,-
Studiemateriaal: € 1.350,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Eindopdracht: € 350,- (per fase)
Praktijkprogramma: € 375,- (optioneel)
Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

kort hbo business it & management

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.