Opleiding HBO Cloud en Virtualisatie

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Virtualisatie en cloud computing zijn belangrijke en actuele thema’s in de wereld van informatica en informatiemanagement. Wilt u uw kennis en vaardigheden op het gebied van IT-virtualisatie en cloud computing ontwikkelen? Dan biedt dit HBO-programma een compleet overzicht van alle relevante technisch inhoudelijke en procesmatige aspecten binnen dit boeiende vakgebied.

Voor wie

U heeft de ambitie uw kennis en vaardigheden op het gebied van virtualisatie en cloud computing verder te ontwikkelen. Dit wilt u doen op een praktische manier.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Vrijstellingen

Dit HBO-programma maakt deel uit van diverse volledige HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een volledige Bachelorgraad.

Doel en opzet

Dit programma biedt u een duidelijk overzicht van alle relevante technisch inhoudelijke en procesmatige aspecten binnen dit boeiende vakgebied. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Hier vindt u alles wat u nodig heeft om uw studie succesvol af te ronden.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Dit programma wordt verzorgd door NCOI. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Virtualisatie IT

 • IT-virtualisatie
 • Nut en voordelen van virtualisatie
 • Creëren van een virtuele omgeving
 • Consequenties virtualisatie voor IT-infrastructuur
 • Testen van de virtuele omgeving
 • Desktop- en applicatievirtualisatie
 • Kenmerken en verschillen tussen virtualisatieproducten en -aanbieders, zoals Citrix, Microsoft en VMware
 • Organisatorische en technische risico’s
 • Beheer en businesscontinuïteit
 • Kosten en opbrengsten in een virtuele IT-omgeving

Cloud computing

 • Kosten en opbrengsten
 • Resource-optimalisatie
 • Virtualisatie en cloud computing
 • Implementatie van cloud computing
 • Cloud governance
 • Impact van de cloud op businessoperations
 • Cloud computing en de beveiliging
 • Risico’s en cloud computing
 • Cloud computing en wet- en regelgeving

Diploma

U rondt het programma af met een praktijkgerichte opdracht. Behaalt u een voldoende beoordeling, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Cloud en Virtualisatie’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO cloud en virtualisatie

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.