Opleiding HBO Cloud Architect

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Architectuur en Cloud

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Heeft u zich verdiept in cloud computing en wilt u een stap verdergaan? Wilt u zich ontwikkelen in het opstellen van cloudarchitectuur? Volg dan dit actuele HBO-programma. Het programma wordt verzorgd door NCOI. U gaat aan de slag met verschillende facetten van cloudarchitectuur, zoals security, servicemanagement en IT-architectuur. Zo ontwikkelt u zich tot een cloudarchitect voor het opstellen en ondersteunen van een overzichtelijke en veilige cloudarchitectuur in uw organisatie.

Voor wie

U werkt als securitymanager, servicemanager of systeemarchitect en u wilt u verder ontwikkelen op het gebied van cloudtoepassingen.

Voorkennis

Wij gaan uit van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Kennis van de cloud is een pre.

Vrijstellingen

Dit HBO-programma maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Informatica specialisatie Cloud architect van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen.

Doel en opzet

De opleiding is opgebouwd uit 3 trainingen. Tijdens de trainingen gaat u aan de slag met verschillende aspecten van cloud computing en cloudarchitectuur. U krijgt inzicht in de effecten van cloud computing op operationele processen, dienstverlening en securitymanagementbeleid. Daarnaast werkt u aan het opstellen van een IT-architectuur die gebaseerd is op of gebruikmaakt van cloudtechnologie en -toepassingen. Door praktijkopdrachten en deskundige docenten met veel ervaring kunt u de theorie toepassen in de praktijk.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Praktijkprogramma

Met een aanvullende opdracht blijft u parallel lopen met de HBO Bachelor Informatica specialisatie Cloud architect. Als u wilt doorstromen, levert u dat tijdwinst op. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Professional Cloud Security Manager (3 dagen)

 • Cloud Computing Security, Governance, Risks
 • Security Threats and Challenges
 • Security Management
 • Legal, Contract and Operational Monitoring
 • Network Security Management
 • Disaster Recovery, Business Continuity, Capacity, and Performance Planning
 • Platform Security Management
 • Secure Software, Application, and Services

Professional Cloud Service Manager (3 dagen)

 • Suppliers, Brokers and Carrier Management
 • Cloud Service Strategy
 • Federated Cloud Service Desk
 • Cloud Asset Transition Management
 • Cloud Ecosystem Management
 • Service Management in Cloud Scenarios
 • Cloud Tiers, Service Management Availability
 • IaaS/PaaS/SaaS Service Manager
 • Managed Cloud Platform
 • Platform Capacity Management
 • Service License Management

Professional Cloud Solutions Architect (3 dagen)

 • Cloud Computing Topology and Emerging Eco-systems
 • Service Management Lifecycles and Cloud
 • Consumer and Provider Perspective on Setting Up Cloud Environments
 • Security Architecture and Cloud
 • Cloud Eco-systems
 • Targeting the Right Solution Architecture

Diploma

Per module ontvangt u een officieel certificaat. Met de modules bent u uitstekend voorbereid op de examens van Cloud Credential Council (CCC). U kunt de examens afleggen bij een van onze examencentra. U kunt zich apart inschrijven voor deze examens. De opleiding sluit u af met een eindopdracht. Als u de eindopdracht afsluit met een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Cloud Architect’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De opleiding heeft 9 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Data en plaatsen

De opleiding wordt verzorgd in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en start in september en november 2017 en in februari en mei 2018. Door de unieke combinatie van onderdelen zijn er verschillende werkdagen waarop u dit programma volgt.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

HBO Cloud Architect

Dinsdag 29 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Amsterdam

Dinsdag 29 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Rotterdam

Dinsdag 29 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 3.090,-
Studiemateriaal € 825,-
Eindopdracht € 195,-
Locatiekosten € 265,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 225,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 4.715,50

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO cloud architect

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Architectuur en Cloud

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.