Opleiding HBO bedrijfskundig projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

In dit HBO-programma leert u hoe u door een continue verbetering van bedrijfsprocessen uw organisatie kunt ontwikkelen tot High Performance Organisation. Het programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. De ervaren docenten reiken u handvatten aan om processen te ontwerpen, monitoren, beheersen, verbeteren en vernieuwen. Hierbij verdiept u zich ook in wat een organisatie nu echt succesvol maakt en versterkt u uw vaardigheden als projectmanager.

Voor wie

U wilt u verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundig projectmanagement en heeft interesse in optimalisatie binnen organisaties.

Voorkennis

U beschikt over HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lager opleidingsniveau compenseren.

Vrijstellingen

Dit programma maakt deel uit van diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor gelijke onderdelen.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkelt u bedrijfskundig en strategisch inzicht om succesvol sturing te geven aan uw organisatie. U leert denken in systemen, modellen en processen en werkt aan de belangrijkste competenties van de projectmanager. Zo weet u effectiviteit en efficiency van processen te realiseren. Bij inschrijving voor deze opleiding maakt u de keuze uit de richting die u gaat volgen in fase 2. U kunt kiezen uit een verdieping in: Projectmanagement, Projectmanagement met IPMA C of Projectmanagement met PRINCE2®.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Praktijkprogramma

Dit programma biedt mogelijk vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Met een aanvullende praktijkopdracht blijft u volledig parallel lopen. Dat levert u tijdwinst op.

Aanvullende informatie en overzicht afkortingen: zie onderstaande toelichting.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Management van bedrijfsprocessen

(4 dagen of 8 avonden)

 • Organisatieprocessen
 • Bedrijfsanalyse en -ontwerp
 • Informatie- en kennismanagement
 • Performance-indicatoren
 • Balanced Scorecard
 • Managementcontrol

Strategie en business performance

(4 dagen of 8 avonden)

 • Strategie en omgeving
 • Marktontwikkeling en organisatieperformance
 • Creëren van concurrentievoordeel
 • Rol informatie en data in businessperformance
 • Forecasting en strategische planning
 • Beoordelen kerncompetenties organisatie
 • Businessmodellen
 • Strategie en organisatiestructuur
 • Besturen van de organisatie

Keuzeprogramma

 • HBO Projectmanagement [code C-HBPJ4]
 • HBO Projectmanagement met IPMA C [code C-HBPJI4]
 • HBO Projectmanagement met PRINCE2® [code C-HBPJP4]

Diploma

De module Management van bedrijfsprocessen sluit u af met een digitaal examen. De module Strategie en business performance rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Uw keuzemodule rondt u af met een praktische opdracht of digitaal examen. Indien u alle modules afsluit met een voldoende, ontvangt u het NCOI-diploma ‘HBO Bedrijfskundig Projectmanagement’

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 18 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden. U kunt deze opleiding ook deels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand).

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Verdieping Projectmanagement
Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 4.290,-
Studiemateriaal: € 550,-
Examenkosten: € 780,-
Praktijkprogramma: € 375,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.


Verdieping Projectmanagement met IPMA C
Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 4.490,-
Studiemateriaal: € 475,-
Examenkosten: € 880,-

Praktijkprogramma: € 375,- (optioneel)Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Verdieping Projectmanagement met PRINCE2®
Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 4.390,-
Studiemateriaal: € 600,-
Examenkosten: € 1.260,-
Praktijkprogramma: € 375,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 6 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO bedrijfskundig projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.