Opleiding HBO Security Management

IT succesvol inzetten bij de beveiliging van informatie
Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

12 maanden

Vakgebieden:

HBO-opleidingen

Opleidingsvariant:

Avond, Zaterdag, Dag en E-learning

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u zich ontwikkelen op HBO-niveau op het gebied van informatiebeveiliging en risicomanagement? Dan is deze HBO Security Management van onze businesspartner NCOI zeer geschikt. U leert hoe u IT succesvol kunt inzetten bij de beveiliging van informatie. Zo ontwikkelt u zich tot expert op het gebied van securitymanagement. Bovendien kan dit programma vrijstellingen opleveren in de HBO Bacheloropleiding Informatica of de HBO Bachelor Business IT & Management van NCOI.

Subsidie

Dit HBO-programma is ook te combineren met een voucherkorting van € 1.250,-. U volgt dan het programma met een eindopdracht en portfolio. Kijk daarvoor bij het programma HBO Security Management (met subsidie) van NCOI.

Voor wie

U wilt zich graag verder ontwikkelen op het gebied van informatiebeveiliging en risicomanagement.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Vrijstellingen

Dit HBO-programma is onderdeel van de HBO Bachelor Business IT & Management en de HBO Bachelor Informatica. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor een Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een volledige HBO Bachelorgraad.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkelt u kennis en vaardigheden waarmee u organisaties optimaal kunt helpen met digitale beveiligingsvraagstukken. Na afronding van de opleiding heeft u kennis van alle facetten waarmee u te maken krijgt op het gebied van informatiebeveiliging en risicomanagement.
Deze kennis brengt u vervolgens daadwerkelijk in praktijk. Ervaren en deskundige docenten informeren u over de meest recente ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Praktijkprogramma

Met een aanvullende praktijkopdracht blijft u volledig parallel lopen met diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Als u wilt doorstromen, levert u dat tijdwinst op. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Informatiebeveiliging

(4 dagen of 8 avonden)

 • De rol van de informatiebeveiliger
 • Informatiebeveiligingsincidenten
 • Informations Security Management System
 • Fysieke en technische maatregelen
 • Organisatorische maatregelen
 • Standaarden in informatiebeveiliging (ISO27001)
 • Beheer communicatie-, bedieningsprocessen
 • Relatie met kwaliteitsmanagementprocessen
 • Implementatie van een ISMS
 • Auditing
 • Inrichten en beoordelen IT-beheeromgeving

IT-risicomanagement

(4 dagen of 8 avonden)

 • Taxonomie IT-risicomanagement
 • Risico-analyses en -condities
 • Risicobeoordeling
 • Risicomanagement frameworks
 • Kwalificatie- en kwantificatiemethodieken
 • De maatregelen die worden genomen
 • IT-risicomanagement in de organisatie

Diploma

U rondt elke module af met een praktijkgerichte opdracht. Als u beide modules afsluit met een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Security Management’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie voor meer informatie Studeren op Afstand).

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Studiekosten: Inschrijfgeld € 100,-
Studiekosten: Cursusgeld € 2.790,-
Overige kosten: Studiemateriaal € 250,-
Studiekosten: Examenkosten € 390,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage) € 200,-
Overige kosten: Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.745,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Security management

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

12 maanden

Vakgebieden:

HBO-opleidingen

Opleidingsvariant:

Zaterdag, Dag, Avond en E-learning

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.