Opleiding HBO Projectmanagement (met subsidie)

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

12 maanden

Opleidingsvariant:

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

In dit korte, intensieve programma leert u projectmanagement op HBO-niveau begrijpen. U gaat aan de slag met projectvoorbereiding en het opstellen van projectdoelstellingen en u verdiept u in planningsmethoden. Zeer aantrekkelijk is dat dit programma deel uitmaakt van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. U ontvangt maar liefst € 1.250,- korting als u ervoor kiest om dit programma te volgen als onderdeel van de HBO Bacheloropleiding Informatica van NCOI.

Voucherregeling

Het ministerie van OCW vindt het belangrijk dat meer mensen deelnemen aan HBO Bacheloropleidingen. Onze businesspartner NCOI is geselecteerd door het ministerie om HBO-onderwijs in de techniek te stimuleren met aantrekkelijke kortingen. Dit programma maakt deel uit van deze regeling. U ontvangt € 1.250,- korting op het moment dat u dit programma doorloopt als onderdeel van de HBO Bacheloropleiding Informatica van NCOI. Het enige is dat u toelaatbaar moet zijn voor deze HBO Bacheloropleiding. Verder werkt u aan een specifiek programma waarbij u 30 studiepunten (EC) afrondt binnen deze Bachelor.

Voor wie

Bent u werkzaam binnen de informatica en wilt u uw kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van projectmanagement? Dan is dit programma geschikt voor u.

Voorkennis

Indien u gebruik wilt maken van de voucher van € 1.250,- dient u toelaatbaar te zijn voor de HBO Bacheloropleiding Informatica van NCOI. Dit betekent dat u beschikt over een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. U heeft nog geen Bachelor of Master afgerond. Indien uw vooropleiding niet aansluit bij de wettelijke eisen van HAVO, VWO of MBO-niveau 4 en u bent 21 jaar of ouder, dan komt u in aanmerking voor de 21+ regeling.

Als u het programma graag wilt doorlopen en geen gebruik wilt maken van de voucher, zijn er geen vooropleidingseisen van toepassing. U volgt dan het programma zonder eindopdracht en portfolio. Kijk daarvoor bij het programma HBO Projectmanagement. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk. U leert op praktische wijze wat u nodig heeft in uw werk om succesvol aan de slag te gaan met de boeiende onderwerpen op het gebied van projectmanagement. U ontwikkelt de kennis en vaardigheden om projecten met succes in te richten en de effectiviteit van het projectteam te optimaliseren. In het programma worden kennis en inzicht gecombineerd met de benodigde vaardigheden voor een projectmanager, zodat u uw competenties als een uiterst professionele projectmanager optimaal kunt ontwikkelen.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doorstuderen

U kunt vanuit dit HBO-programma doorstuderen in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Informatica van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. De resultaten voor modules die u heeft afgerond, worden overgenomen zodat u daar voordeel van heeft.

HBO-voucherprogramma

In het HBO-voucherprogramma werkt u naast de modules aan een specifiek praktijkprogramma. U legt uw praktijkervaringen vast in een portfolio als digitale werkmap. Daarmee doorloopt u een deel van de HBO Bacheloropleiding Informatica en behaalt u bij een voldoende beoordeling 30 EC (studiepunten). Het levert u tijdwinst op, als u later wilt doorstuderen naar de HBO Bachelor.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Projectmanagement en organisatie 12 EC

(4 dagen of 8 avonden)

 • Inleiding projectmanagement
 • Kenmerken van projectmatig werken
 • Projectmanagementmethoden
 • Projectcyclus
 • Projectvoorbereiding
 • Projectdoelstellingen
 • Definiëring opdracht en resultaat
 • Het faseren van projecten
 • De projectorganisatie
 • Projectplanningsmethoden
 • Activiteiten en middelen
 • Financiële aspecten en budgetten
 • Beheersen van tijd, kwaliteit, organisatie en informatie
 • Risicomanagement

Projectmanagement en communicatie 12 EC

(4 dagen of 8 avonden)

 • Situationeel leidinggeven in projectteams
 • Communicatie in projecten
 • Besluitvorming
 • Vergaderen
 • Omgaan met belangentegenstellingen
 • Effectief onderhandelen
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Teamgedrag in projectteams
 • Coaching binnen projecten
 • Overtuigen en beïnvloeden

Portfolio-opdrachten 6 EC

Toepassing van de modules in de praktijk.
(1 bijeenkomst van 3 uur voor begeleiding)

Diploma

In de module Projectmanagement en organisatie schrijft u een projectplan. De module Projectmanagement en communicatie rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Daarnaast rondt u het HBO-voucherprogramma af met een portfolio-opdracht. Als u voor de modules een voldoende behaalt, dan ontvangt u van NCOI het diploma ‘HBO Projectmanagement’. Daarnaast behaalt u 30 EC uit fase 3 van de HBO Bacheloropleiding Informatica van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur. De avondopleiding heeft 17 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning.

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Collegegeld € 3.690,-
Studiemateriaal € 250,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 212,50
Reprorechten € 15,-
Voucherregeling € -1.250,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.917,50

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Projectmanagement (met subsidie)

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

12 maanden

Opleidingsvariant:

Avond, Zaterdag, Dag en E-learning

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.