Opleiding HBO Lean Six Sigma Green Belt

Onderdeel NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde van NCOI
Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Met deze HBO Lean Six Sigma Green Belt zorgt u voor een duurzame verbetering van uw bedrijfsresultaten. Conform de richtlijnen van de LSSA (Lean Six Sigma Academy) wordt u uitstekend opgeleid om de Lean Six Sigma-methode toe te passen. Hierdoor krijgt u onder meer een beter inzicht in verspillingen binnen bedrijfsprocessen. Na dit programma bent u niet alleen beter op de hoogte van de lean methodiek, maar bent u ook in staat deze daadwerkelijk toe te passen in uw eigen werkomgeving.

Subsidie

Dit HBO-programma is ook te combineren met een voucherkorting van € 1.250,-. U volgt dan het programma met een portfolio. Kijk daarvoor bij het programma HBO Lean Six Sigma Green Belt (met subsidie) van NCOI.

Voor wie

U bent afdelings- of projectmanager en u wilt zich verdiepen in projectoptimalisatie. U wilt dit doen aan de hand van de Lean Six Sigma Green Belt-methode.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Vrijstellingen

Dit HBO-programma maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfsoptimalisatie met Lean Six Sigma van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Zo houdt u met dit HBO-programma zicht op een verkort programma richting een volledige HBO Bachelorgraad.

Doel en opzet

U vergaart tijdens dit programma kennis van de fundamentele thema’s die ten grondslag liggen aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit doet u aan de hand van de Lean Six Sigma-methode. Zo wordt u uitstekend voorbereid en kunt u succesvol in de praktijk aan de slag met het optimaliseren van projecten. De leerstof wordt behandeld onder begeleiding van ervaren docenten die zelf in de praktijk actief zijn. U werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en opdrachten, waarin u de theorie voortdurend in verband brengt met de dagelijkse praktijk. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de meest actuele literatuur en een moderne online leeromgeving. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw studie succesvol af te ronden.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Het programma wordt verzorgd door NCOI. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Lean Six Sigma Green Belt

(6 dagen of 12 avonden)

  • Organisatieprocessen
  • Bedrijfsanalyse en -ontwerp
  • Kwaliteit en organisatie
  • Informatie- en kennismanagement
  • Managementinformatie en KPI’s
  • Balanced Scorecard
  • Managementcontrol

Lean Six Sigma - Projectvaardigheden

(4 bijeenkomsten van 3 uur)
In 4 lessen werkt u aan uw projectmanagementvaardigheden en maakt u op HBO-niveau een integraal plan voor de optimalisering van een project op basis van de Six Sigma DMAIC-Roadmap.

Diploma

Met deze opleiding behaalt u het diploma ‘HBO Lean Six Sigma Green Belt’ van NCOI. U wordt conform de richtlijnen van de LSSA (Lean Six Sigma Academy) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma Green Belt. Indien u het internationaal erkende certificaat Lean Six Sigma Green Belt wilt behalen, kunt u het officiële LSSA-examen Lean Six Sigma Green Belt doen. U schrijft u zelf in voor dit examen.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 8 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 4 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.790,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,- (schriftelijk)
€ 295,- (projectplan)
Praktijkprogramma: € 375,- (optioneel)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO lean six sigma green belt

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.