Opleiding HBO ITIL® Servicemanagement

HBO-programma voor het verbeteren van IT-service op basis van ITIL®
Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

1 maand

Vakgebieden:

HBO-opleidingen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Bent u verantwoordelijk voor het inrichten van beheerprocessen in de IT? Met deze HBO ITIL® Servicemanagement gaat u aan de slag met de concepten van ITIL® en verdiept u zich in IT-servicemanagement. U kijkt naar de concrete toepassing hiervan in organisaties en gaat zelf ook aan de slag met praktijkopdrachten in uw eigen werkomgeving. U kunt na dit programma direct aan de slag met het verbeteren van klanttevredenheid, verhogen van productiviteit en betere inzet van aanwezige kennis en vaardigheden.

Voor wie

U houdt zich in de dagelijkse praktijk bezig met het beheer en de exploitatie van de IT-infrastructuur en het leveren van IT-services en u wilt zich ontwikkelen op HBO-niveau. U bent bijvoorbeeld een IT-medewerker of -manager. Of u bent een applicatie-, project-, proces- of businessmanager, die direct betrokken is bij de IT.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Officieel erkend

De inhoud van dit programma is door APMG geaccrediteerd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat dit programma voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en dat de opleiding uitstekend aansluit bij de exameneisen.

Doel en opzet

Het programma HBO ITIL® Servicemanagement wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner NCOI en is zeer praktijkgericht. U gaat aan de slag met de kernbegrippen van de belangrijkste ITIL®-processen aan de hand van heldere schema’s. De ITIL®-theorie wordt inzichtelijk gemaakt met verschillende oefeningen. Daarnaast gaat u aan de hand van (groeps)opdrachten en praktijkgerelateerde discussies, cases, checklists en best practices diep in op ITIL® en de praktische toepassing. Zo worden de ITIL®-concepten concreet en kunt u deze direct gebruiken in uw werk. Tijdens het programma wordt u uitstekend begeleid door deskundige trainers met veel praktijkervaring met ITIL®. Het programma is volledig opgesteld volgens de eisen van de examens ITIL® Foundation en ITIL® Practitioner, zodat u hier goed op bent voorbereid.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

ITIL® Foundation

(3 dagen)

 • Servicestrategie
 • Serviceontwerp
 • Serviceveranderingen
 • Serviceoperatie
 • Continu verbeteren
 • Inrichting IT-organisatie
 • IT-projectmanagement

ITIL® Practitioner

(2 dagen)

 • De reis
 • Organizational Change Management (OCM)
 • Het doel
 • Communicatietechnieken
 • Opstellen roadmap
 • Meetinstrumenten
 • Controleren en bijsturen
 • Richtlijnen en best practices

Integrale eindopdracht

Met deze eindopdracht rondt u het programma af.

Diploma

Voor de modules ITIL® Foundation en ITIL® Practitioner ontvangt u een certificaat. Daarnaast maakt u een afsluitende eindopdracht. Als u de certificaten heeft behaald en de eindopdracht heeft afgesloten met een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO ITIL® Servicemanagement’ van NCOI. U bent hiermee uitstekend voorbereid op de officiële examens bij APMG. U schrijft zich hiervoor zelf in. Met deze examens behaalt u de officiële certificaten ‘ITIL® Foundation‘ en ‘ITIL® Practitioner’.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 1 maand. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Data en plaatsen

De opleiding wordt verzorgd in de regio’s Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle en start in september en november 2017 en in februari en april 2018.

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 1.490,-
Studiemateriaal € 350,-
Eindopdracht € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 125,-
Locatiekosten € 147,50
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.422,50

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO ITIL® Servicemanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

1 maand

Vakgebieden:

HBO-opleidingen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.