Opleiding HBO Bedrijfskunde en IT-strategie (met subsidie)

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

6 maanden

Vakgebieden:

HBO-opleidingen

Opleidingsvariant:

Dag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

In dit praktijkgerichte HBO-programma werkt u aan uw bedrijfskundige kennis en inzicht. Vanuit een goede scope op management en strategie bent u beter in staat uw vertaling vanuit het werkveld informatica te maken naar de organisatie. Zeer aantrekkelijk is dat dit programma deel uitmaakt van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. U ontvangt maar liefst € 1.250,- korting als u ervoor kiest om dit programma te volgen als onderdeel van de HBO Bachelor Informatica van NCOI.

Voucherregeling

Het ministerie van OCW vindt het belangrijk dat meer mensen deelnemen aan HBO Bacheloropleidingen. Onze businesspartner NCOI is geselecteerd door het ministerie om HBO-onderwijs in de techniek te stimuleren met aantrekkelijke kortingen. Dit programma maakt deel uit van deze regeling. U ontvangt € 1.250,- korting op het moment dat u dit programma doorloopt als onderdeel van de HBO Bacheloropleiding Informatica van NCOI. Het enige is dat u toelaatbaar moet zijn voor deze HBO Bacheloropleiding. Verder werkt u aan een specifiek programma waarbij u 30 studiepunten (EC) afrondt binnen deze Bachelor.

Voor wie

U bent IT’er en u wilt doorgroeien naar een rol als sparringpartner voor het management.

Voorkennis

Indien u gebruik wilt maken van de voucher van € 1.250,- dient u toelaatbaar te zijn voor de HBO Bacheloropleiding Informatica van NCOI. Dit betekent dat u beschikt over een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. U heeft nog geen Bachelor of Master afgerond. Indien uw vooropleiding niet aansluit bij de wettelijke eisen van HAVO, VWO of MBO-niveau 4 en u bent 21 jaar of ouder, dan komt u in aanmerking voor de 21+ regeling.

Als u het programma graag wilt doorlopen en geen gebruik wilt maken van de voucher, zijn er geen vooropleidingseisen van toepassing. U volgt dan het programma zonder eindopdracht en portfolio. Kijk daarvoor bij het programma HBO Bedrijfskunde en IT-strategie. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

In dit programma gaan docenten uit de praktijk in op actuele onderwerpen. U gaat direct aan de slag met relevante kernthema’s. U gebruikt dit zoveel mogelijk in uw eigen werkomgeving, waardoor de opdrachten bijzonder effectief zijn. Na afloop van dit programma heeft u diepgaande kennis van de talrijke facetten waarmee u op management- of senior IT-niveau te maken krijgt.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doorstuderen

U kunt vanuit dit HBO-programma doorstuderen in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Informatica van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. De resultaten voor modules die u heeft afgerond, worden overgenomen zodat u daar voordeel van heeft.

HBO-voucherprogramma

In het HBO-voucherprogramma werkt u naast de modules aan een eindopdracht en een specifiek praktijkprogramma. U legt uw praktijkervaringen vast in een portfolio als digitale werkmap. In een eindopdracht brengt u samenhang aan tussen de door u gevolgde modules. Daarmee doorloopt u een deel van de HBO Bacheloropleiding Informatica en behaalt u bij een voldoende beoordeling 30 EC (studiepunten). Het levert u tijdwinst op, als u later wilt doorstuderen naar de HBO Bachelor.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

IT-strategie 12 EC

(4 dagen of 8 avonden)

 • Strategische oriëntatie
 • Visie, missie en strategie
 • Organisatievormen
 • Interne en externe analyse (SWOT)
 • Formuleren van strategische IT-doelstellingen
 • Technologie en innovatie
 • Kernwaarden en kerncompetenties
 • Identificeren van kritische succesfactoren
 • Ketenmanagement en IT
 • Risicomanagement en beveiliging
 • Formuleren bedrijfskundig IT-plan

Bedrijfskundig management voor IT 12 EC

(4 dagen of 8 avonden)

 • Organisatievormen
 • Strategisch management
 • Structuur en cultuur in de organisatie
 • Organisatieontwikkeling
 • Samenwerking en besluitvorming
 • Omgevingsfactoren
 • Managementfilosofieën en -stijlen
 • Span of control
 • Besturing en structurering
 • Inrichting IT-organisatie
 • IT-projectmanagement
 • Leidinggeven aan projecten

Portfolio-opdrachten 3 EC

Toepassing van de modules in de praktijk.
(1 bijeenkomst van 3 uur voor begeleiding)

Eindopdracht 3 EC

Integratie van de modules in een eindopdracht.
(1 bijeenkomst van 3 uur)

Diploma

De module IT-strategie wordt afgesloten met een digitaal examen en de module Bedrijfskundig management voor IT met een praktijkgerichte opdracht. Verder rondt u het HBO-voucherprogramma af met een portfolio-opdracht en een eindopdracht. Als u voor de modules een voldoende behaalt, dan ontvangt u van NCOI het diploma ‘HBO Bedrijfskunde en IT‑strategie’. Daarnaast behaalt u 30 EC in fase 2 van de HBO Bacheloropleiding Informatica.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden en wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie voor meer informatie Studeren op Afstand).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

HBO Bedrijfskunde en IT-strategie (met subsidie)

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Almere

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Den Haag

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Enschede

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Groningen

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Nijmegen

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Tilburg

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Collegegeld € 3.640,-
Studiemateriaal € 300,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 200,-
Reprorechten € 15,-
Voucherregeling € -1.250,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.905,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Bedrijfskunde en IT-strategie (met subsidie)

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

6 maanden

Vakgebieden:

HBO-opleidingen

Opleidingsvariant:

Dag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.