Opleiding Certificeringsprogramma PRINCE2 Agile™

Internationaal erkende projectmanagementtraining inclusief examens
Cursusvorm:

Certificeringsprogramma

Duur:

2 maanden

Vakgebieden:

PRINCE2

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

De basis van PRINCE2 leren én weten hoe je PRINCE2 inzet in een agile omgeving? In dit certificeringsprogramma volg je de trainingen PRINCE2® Foundation en PRINCE2 Agile™ en maak je de inbegrepen examens.

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zowel het examen PRINCE2® Foundation als PRINCE2 Agile™ wenst te behalen. De training is ook zeer interessant voor diegenen die behoefte hebben aan een verdieping van de PRINCE2®-methode binnen een agile context.

Voorkennis

Je hebt ervaring in de rol van programma-, project- of teamlid. Enige agile ervaring op het niveau van de training Introduction to Scrum is een pre.

Studiemateriaal

Wij gebruiken actueel studiemateriaal dat ontwikkeld is door onze eigen professionals. Hierdoor sluit het studiemateriaal perfect aan bij de exameneisen. Ook krijg je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de trainingen nodig hebt.

Officieel erkend

Computrain is door PeopleCert geaccrediteerd om deze trainingen te verzorgen en de examens af te nemen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en sluit deze training perfect aan bij de exameneisen.

Inhoud

Aanpak van de training

De klassikale trainingen worden verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van de projectmanagementmethode PRINCE2®. De training start met de basis van PRINCE2® Foundation. Je doet direct de elementaire kennis en inzichten op voor het werken met PRINCE2®. Na afloop van de training leg je het officiële examen PRINCE2® Foundation af. Hierna ga je verder met PRINCE2 Agile™. Gedurende de training leer je naast de theorie de praktijksituatie goed kennen door het maken van een case waarbij je een PID schrijft. Daarnaast krijg je handvatten aangereikt om PRINCE2® zo efficiënt mogelijk toe te passen binnen jouw praktijksituatie. Ook deze training rond je binnen enkele weken af met het officiële examen PRINCE2 Agile™.

Inhoud

De 7 thema’s van PRINCE2®

 • Voortgang: opfrisopdracht
 • Organisation: welke persoon uit de case is geschikt voor welke PRINCE2®-rol?
 • Businesscase: onder andere een opdracht over de inhoud
 • Quality: opdrachten over de Project Product Description (PPD), Quality Management Strategy (QMS) en Quality Review (QR)
 • Plan: inhoud van een plan, product-based planning
 • Risk: met risicomaatregelen, risk register
 • Change: change control procedure, inhoud-configuratie en item records

PRINCE2 Agile™

 • Projecten en Business As Usual (BAU)
 • Wat is agile en wat is PRINCE2 Agile™?
 • Het gebruik van PRINCE2® met agile aanpak
 • Het gebruik van de businesscase in een agile project
 • Het opstellen van requirements en user stories
 • Omgaan met wijzigingen
 • De feedback loop: Plan-Do-Review
 • De projectorganisatie (inclusief multiteams)
 • Leiderschap: de ‘Servant Leader’

Examentraining

 • Oefenexamens PRINCE2® Foundation
 • Oefenexamen PRINCE2 Agile™
 • Examentips

Examen en certificaat

Met de trainingen uit dit programma ben je goed voorbereid op de examens PRINCE2® Foundation en PRINCE2 Agile™ die bij de prijs inbegrepen zijn. Je krijgt aan het eind van de training proefexamens inclusief antwoorduitwerkingen, zodat je je perfect kunt voorbereiden op deze examens. Je kunt je apart inschrijven voor de officiële examens, waarvan de kosten zijn inbegrepen in het programma.

Planning

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Certificeringsprogramma PRINCE2 Agile®

Donderdag 20 september 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Amsterdam

Donderdag 20 september 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Eindhoven

Donderdag 20 september 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 1.502,50
Trainingsmateriaal € 275,-
Examenkosten € 575,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 125,-
Locatiekosten € 147,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.625,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Certificeringsprogramma PRINCE2 Agile™

Cursusvorm:

Certificeringsprogramma

Duur:

2 maanden

Vakgebieden:

PRINCE2

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren