Cursus Lean Six Sigma - Green Belt

Praktijkgerichte opleiding met officiële certificering
Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

8 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven
Algemeen

Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische kennis, lean management, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma-methodiek bereikt de Green Belt significante verbeteringen in doorlooptijd en kwaliteit. Betere procesprestaties en een hogere kwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Voor wie

U bent afdelings- of projectmanager, proceseigenaar of procesbeheerder.

Officieel erkend

Deze training is door APMG geaccrediteerd op basis van de LSSA (Lean Six Sigma Academy) richtlijnen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en sluit deze training perfect aan bij de exameneisen.

Aanpak van de training

De training wordt verzorgd door onze businesspartner Symbol en is uitermate praktijkgericht. Theorie en oefeningen wisselen elkaar in een weloverwogen tempo af. Er is ook ruimte voor de uitwisseling van ervaringen en onderlinge discussie. Oefening aan de hand van concrete voorbeelden levert u direct praktische vaardigheden op voor de praktijk van alledag. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van Minitab, een softwareprogramma voor statistische analyses. U ontvangt een trial version voor uw eigen laptop. Tijdens de trainingssessies kunt u eventueel ook gebruikmaken van een beschikbare laptop.

Voorbereiding en studiebelasting

U haalt het meeste rendement uit een training Lean Six Sigma Green Belt als u na ieder blok van 2 trainingsdagen de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee ongeveer 64 uur.

Voorkennis

De opleiding wordt verzorgd voor iedereen die minimaal op HBO-niveau functioneert. Affiniteit met statistiek is wenselijk. Verder is kennis op het niveau van de training Lean Six Sigma Yellow Belt een pre.

Studiemateriaal

Wij gebruiken het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen van deze training. Naast de reader ontvangt u het Engelstalige boek ‘Lean Six Sigma Green Belt’ uit de serie ‘Climbing the Mountain’ en het bijbehorende Nederlandstalige oefenboek.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.Inhoud

Inhoud

 • Lean managementprincipes (waarde, flow, pull, ..)
 • Projectmanagement (roles & responsibilities, project charter, DMAIC, ..)
 • Voice of the Customer & CTQ Flowdown
 • Process Performance Metrics
 • Process Flow Mapping & SIPOC
 • Problem solving (8D, Cause & Effect, 5-Why, ..)
 • Visualiseren van data m.b.v. Minitab (Pareto, Bar Chart, Pie Chart, Dot Plot, Histogram, Box Plot, Time Series Plot, Scatter Plot)
 • Statistische technieken (hypotheses, correlatie, regressie, ANOVA, kansberekening, ..)
 • 5S werkplekorganisatie
 • VSM - Value Stream Mapping (Current & Future)
 • SPC - Statistical Process Control
 • MSA - Meetsysteemanalyse
 • Cpk - Process Capability & Performance
 • FMEA - Failure Mode Effect Analysis & Control plan
 • DOE - Design of Experiments
 • Kaizen Continu verbeteren / PDCA
 • Lean simulatiegame, Six Sigma case en proefexamen

Examen en certificaat

U ontvangt na de training het deelnamecertificaat ‘Lean Six Sigma Green Belt’. Na deze training bent u uitstekend voorbereid op de officiële LSSA-examens Lean Six Sigma Green Belt theorie en praktijk. Deze examens zitten niet bij de training inbegrepen.

Planning

8 dagen, 9.30 uur tot 16.30 uur.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Maandag 18 september 2017

Variant: Dag Locatie: Enschede

Dinsdag 10 oktober 2017

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 11 oktober 2017

Variant: Dag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 3264,00
Trainingsmateriaal € 150,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 200,00
Locatiekosten € 236,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3850,00

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Lean Six Sigma Green Belt

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

8 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven

Advies nodig?

Update aanvragen

Ik wil Update ontvangen
Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.