Information Security Management voor Gemeenten

Training over alle aspecten binnen dit onderwerp, specifiek gericht op gemeenten

Ervaren en gecertificeerde trainers

Kleine klassen met ruimte voor veel interactie

Leslocaties door heel Nederland

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze praktijkgerichte training ontwikkel je kennis en vaardigheden waarmee je IT succesvol kunt inzetten bij de beveiliging van informatie voor gemeenten. In dit unieke programma krijg je inzicht in alle aspecten van informatiebeveiliging, waaronder de normen die gelden voor gemeenten, zoals de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG).

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken wordt bij of verantwoordelijk is voor de informatiebeveiliging binnen gemeenten, provincies en waterschappen. Dit kan de formeel aangewezen Chief Information Security Officer (CISO) zijn of een andere beveiligingsfunctionaris, zoals bijvoorbeeld de functionaris gegevensbescherming.

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis noodzakelijk. Enige basiskennis van informatiebeveiliging wordt wel aangeraden. Beschik je hier nog niet over, dan raden wij aan de training Information Security Foundation te volgen voorafgaand aan deze training.

Aanpak

Doel van deze klassikale training is dat je kennis en vaardigheden ontwikkelt waarmee je organisaties optimaal kunt helpen met digitale beveiligingsvraagstukken. Na afloop van deze praktijkgerichte training heb je kennis in alle facetten waar je mee te maken krijgt op het gebied van informatiebeveiliging. Ervaren en deskunige docenten informeren je over de meest recente ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Studiemateriaal

In deze training wordt de meest actuele literatuur gebruikt. Tevens beschik je over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de training nodig hebt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Introductie informatiebeveiliging

 • Introductie in het speelveld van de informatiebeveiliging

Normen en wet- en regelgeving

 • ISO 2700x
 • VIR, BIR
 • BIG (algemeen)
 • BRP, Suwi en overige sociale domeinen, NUP en DigiD
 • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
 • Specifieke wetgeving provincies en waterschappen

Governance, Riskmanagement, Compliance

 • Governance, risk en compliance
 • Kwalitatieve en kwantitatieve risicoanalyse
 • Diverse risicoanalysemethodieken

ISMS en Baseline Information beveiliging gemeenten (BIG)

 • Information Security Management System (ISMS)
 • Toepassing van de BIG, hoe te komen tot de juiste maatregelen

Examen

Deelnemers ontvangen een examenvoucher waarmee ze zelf het online examen kunnen inplannen. Het online examen wordt bij het SECO-Institute afgenomen.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur en plaatsen

Deze training duurt 5 dagen.

De training wordt verzorgd in de regio !!GEEN GEGEVENS!!.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 2.627,50

Trainingsmateriaal: € 250,-

Examenkosten: € 300,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Information Security Management voor Gemeenten

Ervaren en gecertificeerde trainers

Kleine klassen met ruimte voor veel interactie

Leslocaties door heel Nederland