Informatiepagina Opleidingen & Trainingen voor ATOS medewerkers

Plannen en Inschrijven

Vanuit Learning Peoplepoint krijg je een seintje dat een training gepland kan worden. Na de aanmelding stuurt Computrain de planningsoptie door naar jou én je manager. Je bevestigt je deelname aan de training of opleiding per e-mail. Daarna krijg je een definitieve bevestiging van de inschrijving met aanvullende informatie. Als de planningsoptie niet mogelijk is, word je op een tijdelijke wachtlijst gezet. Bij voldoende aanmeldingen plannen we de training opnieuw. We brengen jou hiervan op de hoogte.
 

Locatie

De locatie van je training vind je in de planningsoptie. Hierbij houden we rekening met jouw voorkeuren en de doorgang van de betreffende training. We kunnen helaas niet garanderen dat we aan ieders voorkeuren voldoen. Bij een te grote diversiteit kiezen we veelal de centrale locatie Utrecht.


Tijd

09:30 uur tot 16:30 uur


Examens

Je aanmelding voor Microsoft-examens regelt Atos. Examens van andere trainingen regelt Computrain.


Studiemateriaal

Het studiemateriaal en eventuele voorbereiding voorafgaand aan je training, krijg je van Computrain. Verderop lees je meer over blended learning.Annulering inschrijving
Je kunt een training tot 3 weken voor start kosteloos annuleren. Annuleer je daarna, dan brengen we de volledige kosten in rekening.


Privacy GDPR/AVG

Jouw privacy is belangrijk voor Atos en Computrain. Daarom verwerken we je gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). We gebruiken persoonsgegevens alleen voor het doel van je training.

Blended Learning door Computrain

Blended learning is een combinatie van diverse leervormen. Computrain combineert klassikale training met zelfstudie en leren op de werkplek. In de leertrajecten staat altijd jouw praktijk centraal.
Lees meer


Studiewijzer

Via e-mail krijg je een studiewijzer met informatie over de inhoud en structuur van het trainingsprogramma. Maar ook hoe jij je kunt voorbereiden, welke studiematerialen er zijn, lesplanningen, en adviezen over studeren en extra bronnen. Je vindt er ook verwijzingen naar content van Pluralsight, 24x7 Book en SkillPort.
 

Intake

De trainer/mentor neemt voorafgaand aan een blended traject contact op met de deelnemer, om: - de leerdoelen door te spreken - reeds opgedane kennis en praktijkervaring door te nemen - deze wegwijs te maken in de beschikbare, en voor hem persoonlijk relevante, leermiddelen.


Zelfstudie

Alle leermiddelen zijn beschikbaar in de zelfstudiefase en bestaan uit een mix van:

 • Officieel erkend online studiemateriaal met e-learningmodules en oefenopdrachten (labs)
 • Assessments en oefenexamens
 • Pluralsight-modules en playlists (Atos-omgeving)
 • Overige online bronnen en artikelen


Studiewijzer

Via e-mail krijg je een studiewijzer met informatie over de inhoud en structuur van het trainingsprogramma. Maar ook hoe jij je kunt voorbereiden, welke studiematerialen er zijn, lesplanningen, en adviezen over studeren en extra bronnen. Je vindt er ook verwijzingen naar content van Pluralsight, 24x7 Book en SkillPort.

Klassikale trainingsdagen

Van en samen met anderen leer je het meest. Een klassikale training is altijd een mix van klassikale theorie, individuele praktijkopdrachten en persoonlijke begeleiding van een ervaren trainer. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 50-50. We koppelen de lesstof ook steeds aan jouw praktijk. Je deelt kennis en ervaringen met je mededeelnemers en helpt elkaar vooruit. Je oefent op volledig gefaciliteerde werkplekken met moderne hardware.

Begeleiding

De mentor volgt jouw online activiteiten tijdens de voorbereidende zelfstudiefase. Dit kan via de officiële e-learningmodules en de resultaten van de assessments uit Pluralsight. Zo kan de mentor jou ondersteunen en bijsturen waar nodig. Dit noemen we adaptief leren. Je volgt dus een leertraject op maat, op basis van wat je al weet en jouw eigen leerdoelen.

Je trainer/mentor helpt je bij het zelfstandig leren, met begeleiding die bij jou past:  

Type deelnemer Begeleidingsvorm
Weinig taakvolwassen en geheel nieuw in de materie      Instruerend
Meer ervaren Richting gevend
Op zoek naar meer verdieping Coachend
 

Leerplatform e-Connect

Je hebt tijdens je training toegang tot het online leerplatform van Computrain, e-Connect:

 • Altijd en overal toegang tot opleidingsinformatie in de studiewijzer (zie hieronder).
 • Interactieve toepassingen zoals e-learning, labs, testen en filmpjes.
 • Waar mogelijk proefexamens. De kosten hiervan zijn onderdeel van de examenprijs.
 • Computrain Open edX-omgeving met de daarvoor speciaal ontwikkelde officiële online Microsoft-trainingen. De trainingen bevatten video’s, theorie, labs en bijbehorende assessments.
 • Extra achtergrondinformatie en nuttige links.
 • Op jouw manier, jouw locatie en in je eigen tempo leren.
 • Helpdesk bij de hand: chat met je coach of mededeelnemers.
 • e-Connect is ook als app voor de iPad beschikbaar in de App Store van Apple.
Lees meer