Oracle9i Database Administrator (DBA) OCP

Als Oracle Certified Professional - Oracle database administrator (DBA) hebt u een combinatie van training en vaardigheden, die u toestaat om kritische database functions te managen en te werken aan bedrijfskritische projecten. U beschikt over de benodigde vaardigheden voor netwerkadministratie, extensive backup and recovery en praktijkervaring in tuning van een Oracle-database. Dit zijn onderwerpen die essentieel zijn voor het managen van een enterprise-level informatiesysteem.

Onderwerp
Oracle 9i Database.

Doelgroep
Professional Database Administrator in een Oracle9i-omgeving: Databasebeheerders.

Cursussen
Voor een optimale voorbereiding op de eisen die Oracle stelt biedt Computrain officiƫle Oracle-trainingen aan.

Aantal cursusdagen
Na het behalen van de OCA - Oracle9i DBA hebt u nog 10 dagen cursus nodig voor de opleiding tot OCP - Oracle9i DBA, het upgrade traject omvat 5 dagen. Voor het juiste advies over de te kiezen cursussen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Examens
Om de Oracle Certified Professional - Oracle 9i Database Administrator - certificering te behalen dient u na het behalen van uw Oracle Certified Associate nog twee examens te behalen. Voor de upgrade naar OCP - Oracle 9i Database Administrator dient u een upgrade-examen te behalen. Oracle-certificeringsexamens (behalve de Oracle Certified Masters Exam) kunnen bestaan uit multiplechoicevragen, open vragen en interactieve grafische vragen. Het zijn conventionele examens, waar u uit een vast aantal vragen het benodigde aantal punten dient te halen.

Benodigde voorkennis
De kandidaat dient te beschikken over de certificering: Oracle Certified Associate - Oracle 9i database administrator (DBA). Voor het upgradetraject dient de kandidaat te beschikken over de certificering Oracle Certified Professional - Oracle 8i DBA.