IT-architectuuropleidingen

Kies één van de programma's

Wat doet een IT-architect?

Om de strategische doelstellingen van een organisatie te bereiken is het belangrijk dat de bedrijfsprocessen afgestemd zijn op de IT-voorzieningen. Om dit zowel op de korte als lange termijn te borgen is er een doorlopende afstemming nodig vanuit de organisatie en de bijbehorende IT-voorzieningen. Enterprise architecten en solution architecten vullen deze behoeften in. De enterprise architect richt zich voornamelijk op de architectuur voor de gehele organisatie, de solution architect richt zich vooral op de architectuur van een specifieke oplossing en is hierdoor veelal betrokken bij (agile) projecten binnen de organisatie.

Waarom een opleiding IT-architectuur volgen?

Architectuur heeft een belangrijke rol gekregen in veranderingsprocessen in IT. Maar de structuur van moderne softwaresystemen, en daarmee IT-architecturen, is complex. Voor een efficiënte architectuur moet je bij de uitwerking rekening houden met alle eisen die aan de systemen gesteld worden. Want alleen door een goede afstemming tussen processen, applicaties en infrastructuur behaalt je organisatie de doelstellingen. Tijd om je bij te scholen dus!

Wat leer je in de opleidingen IT-architectuur?

Als je een IT-architectuur gaat uitwerken moet je kritische vragen kunnen stellen en advies kunnen geven rondom de laatste technologische ontwikkelingen. Welke IT-oplossingen zijn er? Welke voor- en nadelen bieden deze oplossingen? Kan er wel een cloudoplossing gebruikt worden? Welke andere bedrijfsprocessen worden geraakt? Hoe zit het met IT-security? In onze opleidingen leren enterprise architecten en software architecten alle ins en outs.

Voor wie zijn IT-architectuuropleidingen geschikt?

Computrain biedt je diverse trainingen en opleidingen die je verder helpen in je ontwikkeling als architect. Ze zijn geschikt voor iedereen die betrokken is bij de integrale inrichting van processen en IT in organisaties en iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van IT-architectuur. Denk aan (toekomstig) enterprise architecten, solution architecten, business architecten en domain architecten. De trainingen kunnen ook van toegevoegde waarde zijn voor software developers, IT-managers en projectmanagers. Welke training of opleiding IT-architectuur bij jou past, hangt natuurlijk af van je functie en kennisniveau. Je leest er meer over op de betreffende trainingspagina’s. En we adviseren je er graag over.
 
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren