Met een Microsoft Gold of Silver Competency onderscheidt u zich als bedrijf van uw collega’s. Het behalen of behouden van een Competency vereist veel moeite, aandacht en kennis. De eisen voor een Gold of Silver partnership worden continu door Microsoft gewijzigd en aangescherpt, waardoor uw medewerkers regelmatig extra certificeringen moeten behalen om de Competencies te houden.

MPN Competency Management

Als partner wilt u zich onderscheiden van uw concurrenten. Echter komt u vaak tijd te kort om uit te zoeken aan welke eisen uw bedrijf moet voldoen. Ook heeft u geen overzicht van de examens die uw medewerkers moeten hebben behaald. De Microsoft Partner Network (MPN) scan van Computrain geeft u snel dit inzicht; de competentie check fungeert als nulmeting van ICT en IT competenties binnen uw organisatie.

Uw voordelen:

 • U voldoet altijd aan uw Gold of Silver Competencies.
 • Altijd inzicht in de laatste Competency-eisen van Microsoft
 • Al uw medewerkers zijn op tijd gecertificeerd.
 • Vakkundige begeleiding door de experts van Computrain en Microsoft.

Met de MPN-scan van Computrain brengen we in kaart welke assessments en certificeringen uw organisatie nu en in de toekomst nodig heeft voor het behalen of behouden van elke Microsoft Competency. Computrain begeleidt u volledig in het proces om uw doelstellingen te realiseren. Dit doen we in nauwe samenwerking met Microsoft.

Hoe werkt de MPN-scan?

Het in kaart bregen van de aanwezige en benodigde Microsoft certificeringen voor de gewenste Competencies is voor de meeste MPN-partners een flinke uitdaging. De MPN-scan kan u hierbij uitstekend helpen. In de rapportage ziet u overzichtelijk welke assessments en certificeringen uw medewerkers nog nodig hebben om Competencies te behalen of te behouden.

MPN-scan voorbeeldrapportage

Bekijk een voorbeeldrapportage.

Om de MPN-scan voor u uit te voeren hebben wij van u nodig:

 • een overzicht van de gewenste Gold- en Silver Competencies
 • een overzicht van de behaalde examens en certificeringen van uw medewerkers.

Na de MPN-Scan ontvangt u van ons:

 • een overzicht van uw huidige en gewenste Competencies;
 • een complete rapportage met de ontbrekende certificeringen;
 • een uitgebreid overzicht van de behaalde en nog benodigde examens per medewerker;
 • een advies hoe u uw medewerkers op de meest efficiënte manier toewijst aan uw Competencies;
 • een risico-analyse op al uw Competencies.

Hiermee kunt u zich verzekeren van compliancy voor uw Microsoft Gold en Silver Competencies.

Volledig beheer van uw competencies

Wij kunnen u het beheer van al uw Competencies ook voor langere tijd compleet uit handen nemen. Na de eerste MPN-scan informeren wij u wanneer u nieuwe certificeringen nodig heeft. Wij doen voor u tweemaal per jaar een MPN-quickscan. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is ons op de hoogte houden van de behaalde examens en certificeringen van uw medewerkers.

MPN Assessment en enrollment

Afhankelijk van de Competency en het niveau (Gold of Silver) moet u aan een aantal eisen voldoen. Een medewerker moet bijvoorbeeld geslaagd zijn voor de assessments voor Licensing en Sales & Marketing. Ook moet u zorgen voor een aantal klantreferenties.

Geïnteresseerd?

Wij gaan graag met u in gesprek over hoe wij uw organisatie kunnen helpen met het bereiken of behouden van al uw Microsoft Competencies.
Geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met Patrick Kersten op via 035 - 750 6170  of projectbureau@computrain.nl.