CompTIA Linux+ Certified

Linux+ Network Administrators hebben aangetoond over de volgende vaardigheden te beschikken: gebruik van de Linux command-line, uitvoeren van eenvoudige onderhoudstaken, gebruikers ondersteunen, user accounts aanmaken, backup & restore, shutdown & reboot, installatie en configuratie van een werkstation (inclusief X-Windows) en het verbinden met een LAN of met het internet via een modem.

Onderwerp
IT Support Skills

Doelgroep
Eerstelijns systeem- en netwerkbeheerders, werkplekbeheerders, helpdeskmedewerkers in een Linux-omgeving die hun Linux-kennis aantoonbaar willen maken

Cursussen
De Linux-cursussen van Computrain zijn algemeen van opzet. Er wordt gebruikgemaakt van het Novell SUSE Linux-materiaal, waarbij het mogelijk is een uitstap te maken naar een andere distributie. De cursussen zijn daardoor geschikt voor iedereen die basis Linux-supportkennis nodig heeft. In de cursussen komen veel praktische oefeningen voor gericht op de verschillende platforms en distributies. Daarnaast bereiden ze ook voor op de examens.

Aantal cursusdagen
De cursussen voor het behalen van het Linux+-certificaat beslaan in totaal 5 dagen (voor ervaren systeem- en netwerkbeheerders) tot 19 dagen (voor beginnende beheerders, inclusief de A+- en Network+-voorkennis). Voor het juiste advies over de te kiezen cursussen  kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Examens
Om het certificaat Linux+ te behalen dient u het examen Linux+ (XKO-002) te behalen. Het examen wordt op een PC afgenomen en bestaat uit mutiplechoicevragen.

Benodigde voorkennis
Voor het optimaal volgen van de cursussen is kennis van PC’s (A+) en algemene netwerkkennis (Network+) zeer wenselijk.