A+-certificering van CompTIA (the Computing Technology Industry Association) is de industriestandaard voor de merkonafhankelijke technische vaardigheden van een technicus met zes maanden vakgerichte werkervaring. Het A+-certificaat is een internationaal erkende graadmeter van technische kennis en klantgerichte vaardigheden vereist voor een computertechnicus op basisniveau. Het certificaat dient evenals andere professionele certificaten vooral als kennisbevestiging.

Onderwerp

IT Support Skills

Doelgroep

Computer service- en supporttechnici, aankomend werkplekbeheerders en eerstelijns systeembeheerders, helpdeskmedewerkers die gebruikers moeten ondersteunen bij het oplossen van PC-storingen.

Cursussen

De A+-cursus van Computrain is algemeen van opzet. Ze zijn daardoor geschikt voor iedereen die basis PC-supportkennis nodig heeft. In de cursussen komen veel praktische oefeningen voor. Daarnaast bereiden ze ook voor op de examens.

Aantal cursusdagen

Het totale A+-traject omvat 5 cursusdagen. Voor het juiste advies over de te kiezen cursussen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Examens

Om het A+-certificaat te behalen dient u 2 examens te behalen. De examens worden op een PC afgenomen. Het examen bestaat uit multiplechoicevragen. De examens kunnen in de Nederlandse taal worden afgelegd.

Benodigde voorkennis

De kandidaat dient ervaring te hebben in het gebruik van de Windows PC-omgeving.