VBA voor Office trainingen en cursussen

Cursus VBA bij Compu’Train

Visual Basics for Applications (VBA) is een programmeertaal die vooral wordt toegepast bij programma’s als Word, Excel en Access. Met behulp van deze programmeertaal kunt u deze programma’s aanpassen aan uw wensen en efficiĆ«nter werken doordat u toepassingen kunt automatiseren. Of u nu een beginnende gebruiker bent of al wat meer ervaring heeft: Compu’Train heeft een passende cursus VBA voor u.


Programmeren met VBA in Access, Excel of Word

Voor mensen die al wel ervaring hebben met Windows en Word en Excel, maar nog geen ervaring met VBA, is er de cursus Introductie tot het programmeren in Visual Basic for Applications (VBA). In deze cursus maakt u kennis met de basisprincipes van programmeren in VBA. Bent u al een meer gevorderde gebruiker en heeft u kennis op het niveau van de introductietraining, kies dan voor een van de cursussen Programmeren met VBA. Compu’Train biedt deze cursus aan voor Access, Excel en Word. In de Access-cursus staat het Data Access Model (DAO) centraal en leert u hoe u de gegevens in een database kunt aansturen. In de Excel-cursus leert u hoe u procedures (macro’s) kunt schrijven in Excel en hoe u Excel daarmee verder kunt aansturen. In de Word-cursus, ten slotte, leert u hoe u handelingen in Word kunt automatiseren. Het is belangrijk dat u over goede kennis beschikt van het programma waarvoor u VBA wilt gaan gebruiken.

Goed gebalanceerde mix van theorie en praktijk

Deze cursussen worden klassikaal aangeboden. Dit betekent dat u de theorie van de docent aangeboden krijgt en deze vervolgens in de praktijk brengt achter een pc. De verhouding tussen theorie (uitleg van de docent) en zelf aan de slag gaan met oefeningen is ongeveer 50/50.

Hieronder vindt u de VBA voor Office cursussen en trainingen van Compu’Train.

Klassikaal

Dit is een leervorm waarbij u tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna u deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.