IPMA

IPMA training: Verbeter beheersbaarheid van projecten

Kies voor een training en examen IPMA-B, -C of –D en wordt een certified (Senior) Project manager. Tijdens de training leert u werken volgens de standaarden en richtlijnen van de International Project Management Association.
Heeft u drie jaar leidinggevende ervaring met niet-complexe projecten? Kies dan voor het meerdaagse hbo-programma IPMA-C. Hiermee behaalt u een officiƫle certificering en vrijstelling voor een NVAO-geaccrediteerde Bacheloropleiding.

Wat is het verschil: IPMA-B, -C of -D?

Met de training IPMA-B tot Certified Senior Project Manager (CSPM) verdiept u zich in de benodigde vaardigheden voor leiding geven met complex projectmanagement aan de hand van praktische oefeningen en simulaties.
Kies de IPMA-C training als u zich tot Certified Project Manager (CPM) wilt ontwikkelen. Ga dieper in op projectcontent, -voorbereiding, -organisatie, -omgeving en risicomanagement.
In de IPMA-D training tot Certified Project Management Associate (CPMA) verdiept u zich in doelen stellen, faseren, beheersen en beslissen. Daarnaast leert u meer over o.a. budgetteren, earned value analysis, voortgangsbewaking en planningstechnieken (CPM, PERT en GANTT) aan de hand van praktijksituaties.

Word een gecertificeerde projectmanager

Iedere projectmanager heeft een verschillend niveau qua kennis en ervaring met leiding geven aan complexe projecten. Met een IPMA-certifcering toont u aan over welke competenties en ervaring u beschikt.
Met een internationaal erkende certificering reflecteert u op uw eigen kwaliteiten en kunt u zich verder ontwikkelen als professional.

Studiegids aanvragen

Meer informatie?

Vraag de studiegids aan.

Klassikaal

Dit is een leervorm waarbij u tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna u deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.

HBO-programma

De HBO-programma’s bestaan uit 1 tot 4 modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werkt u aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kunt u versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.